- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“…Та тільки хура й досі там”

Для людей із хворим серцем, ногами, гіпертоніків – щоденні муки, а інваліди взагалі не можуть вийти на вулицю. Молоді мами “вигулюють” своїх малюків на балконах. Іншими словами, зламаний ліфт для тих, хто не в змозі в силу вікових особливостей чи через проблеми зі здоров’ям самостійно подолати сходові марші, перетворюється на проблему, яка буквально паралізує їхнє життя.

Та хіба до проблем простих людей чиновникам?.. До речі, в Полтавську міську раду мешканці зазначеного будинку зверталися неодноразово, однак безрезультатно. Щоправда, була одна спроба організації, яка й досі залишається невідомою, щось зробити з ліфтом у цій багатоповерхівці, але вона не увінчалася успіхом. Як ідеться у відомій байці Леоніда Глібова про Лебедя, Рака й Щуку, хура, тобто ліфт, і досі там. Неважко здогадатися, де. Все це, можливо, було б і смішним, якби не засмучені мешканці будинку по вулиці Желвакова, 3.

Директор КП “Ремліфт” Володимир Хмельницький у нашій телефонній розмові запевнив, що очолюване ним підприємство до невдалої спроби реанімувати ліфт не причетне. Мовляв, на їхній рахунок гроші не надходили, тож вони нічого там і не робили. До речі, цю інформацію підтвердила і секретар начальника управління житлово-комунального господарства Полтавського міськвиконкому Марина Олексіївна (прізвища свого вона не назвала). Від неї ж я і дізналася, що ту невдалу спробу полагодити нерухомий ліфт здійснила якась приватна фірма. Виникають закономірні запитання: чому саме приватна фірма, чому не державна і чи проводився тендер на виконання таких робіт? Але оперувати такою інформацією – компетенція не секретаря, а начальника управління житлово-комунального господарства Сергія Сінельніка. Та він настільки був зайнятий, що за тиждень, а саме стільки я намагалася зв’язатися особисто з ним, так і не знайшов кількох хвилин для спілкування із журналістом. Із цього приводу виникло ще одне запитання: яку таку секретну інформацію знав Сергій Сінельнік, що не захотів нею поділитися?..

Але, зрештою, справа не в тім, а в ліфті будинку на Желвакова, 3. А він, як ми вже писали, “й досі там”, тобто так само не працює, як і понад вісім місяців тому. Про це знає міський голова Полтави Олександр Мамай, адже його офіційно повідомили, надіславши копію згаданої вище публікації, надрукованої у “Зорі Полтавщини” 29 серпня ц.р. Як і належить чиновнику високого рангу, він видав резолюцію для виконання в те ж таки управління житлово-комунального господарства Полтавського міськвиконкому. Виконавцем було призначено інженера управління, яка, втім, нещодавно звільнилася. З нею, коли вона ще перебувала на займаній посаді, нам вдалося поспілкуватися, але конкретну відповідь на запитання, коли ж таки в будинку на Желвакова, 3, запрацює ліфт, почути не вдалося, окрім казенного “ваш лист знаходиться на розгляді”. Ким і допоки він розглядатиметься, пані інженер теж не повідомила. Схоже на те, що в очолюваному Сергієм Сінельніком управлінні не житлово-комунальні проблеми розв’язують, а зберігають надзвичайної ваги таємниці.

Але як би там не було, у телефонній розмові з секретарем начальника управління житлово-комунального господарства міськвиконкому вдалося з’ясувати, що на найближчій сесії міської ради планується розглянути питання про виділення з міського бюджету коштів на ремонт ліфта в будинку по вулиці Желвакова, 3, й у листопаді проводитимуться ремонтні роботи в повному обсязі. Можливо, Лебідь, Рак і Щука все ж таки зрушать із місця гарбу проблем мешканців названої багатоповерхівки? А можливо, виборці доручать везти ту хуру зовсім іншим, більш вправнішим, візникам і керманичам?..

Print Friendly, PDF & Email [1]