- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Центр, де затишно й комфортно

У Палаці культури «Нафтохімік» відбулися урочистості з нагоди першого десятиліття діяльності центру. Привітали колектив, батьків і дітей міський голова Кременчука Олег Бабаєв, міський голова Комсомольська Сергій Супрун. Почесним гостем був бургомістр німецького міста Штоках пан Райнер Штольц, який п’ять років тому ініціював безкоштовну програму реабілітаційно-оздоровчого курсу лікування у Німеччині дітей із Кременчуцького регіону. Відтоді щоліта група з семи посланців центру впродовж двох тижнів перебуває на півдні Німеччини, де не тільки лікується, а й цікаво проводить дозвілля. У складі іноземної делегації також прибули керівник проекту «Допомога дітям України» Оксана Гогенштейн і лікар цього проекту Мануела Кесс, які є партнерами у реалізації проекту Райнера Штольца. Вони привезли хорошу новину про те, що така співпраця триватиме й надалі. Більше того, уряд Німеччини також висловив свою готовність підтримувати українських дітей-інвалідів на державному рівні.

Полтавська влада ухвалила рішення про надання закладу статусу обласного підпорядкування. Це означає, що вже наступного року центр утримуватимуть за кошти обласного бюджету. Натомість влада Кременчука планує й надалі надавати соціальному закладу всіляку допомогу.

Керівник центру Юлія Івакіна, дякуючи представникам влади та спонсорам, зауважила, що завдяки спільним зусиллям про їхню діяльність знають не тільки в Україні, а й за її межами. Адже сьогодні тут створено всі умови для виконання програми комплексної реабілітації дітей із вадами фізичного та розумового розвитку та надання реальної підтримки їхнім батькам. Вихованці називають центр рідною домівкою, адже почуваються тут затишно й комфортно.

Print Friendly, PDF & Email [1]