- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інноваційний розвиток міських громад

Його результати презентували під час засідання за "круглим столом" "Через доступ до публічної містобудівної документації – до прискорення інноваційного розвитку територіальних громад" за участю представників міських рад, профільних управлінь ОДА, експертів у галузі містобудування та архітектури, інвестицій, доступу до публічної інформації, науковців.

– Відкритість співпраці влади та громадськості – серед пріоритетів політики Президента України Віктора Януковича, – наголосив у виступі на зібранні голова Громадської ради при облдержадміністрації Володимир Голуб.

Представники головного управління юстиції у Полтавській області, управління містобудування та архітектури ОДА доповіли про гармонізацію Закону України "Про доступ до публічної інформації" та містобудівне законодавство.

Фахівці Аналітичного центру "Бюро економічних та соціальних досліджень" Вадим Штефан, Костянтин Донченко наголосили, що інформація про генеральні плани міст повинна бути доступною для громадян, однак переважна більшість міськрад Полтавщини не змогла надати такої інформації. Тож робота щодо цього має значно активізуватися.

Print Friendly, PDF & Email [1]