- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Акцент – на соціальному й економічному розвитку

Також констатувалося, що підготовлено дві пропозиції на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Налагоджена робота щодо залучення коштів Світового банку для реалізації інвестиційних проектів із комплексної модернізації систем водопостачання та водовідведення. Місто бере активну участь в інших міжнародних програмах. Долучаються до інвестиційної роботи і приватні структури.

 Основною проблемою для Миргорода, за словами міського голови, є бюджетне питання. Заборгованість держави за пільги і субсидії склала значну суму. Не досягнуто планових показників по загальному фонду бюджету (за дев'ять місяців не отримано майже півтора мільйона гривень), хоча в цілому він виконаний, а бюджет розвитку навіть перевиконано.

 Але, незважаючи на проблеми у бюджетній сфері, місто розвивається, забезпечена тісна співпраця між обласною і міською, міською та районною владами. Так, із обласного бюджету виділено понад 4 мільйони гривень на реконструкцію очисних споруд та на придбання спецтехніки для комунальних підприємств. Допомагати Миргороду будуть і надалі, наголосив Олександр Удовіченко, вислухавши проблеми у різних сферах життєдіяльності, та акцентував увагу на ситуації в соціально-економічному секторі області. Голова облдержадміністрації зазначив, що за економічно-фінансовими показниками регіон посідає друге місце в державі. За словами очільника області, за питомою вагою виробництва сільськогосподарської продукції область входить у першу п'ятірку регіонів держави. Капітальні інвестиції зросли в 1,6 разу. Нині реалізується 75 інвестиційних проектів, половина з них впроваджується у сільському господарстві й має завершитися в цьому році.

Щодо соціальної сфери, то в полі особливої уваги влади – відкриття обласного перинатального центру, будівництво якого завершується. Це буде унікальний заклад охорони здоров'я.

Олександр Удовіченко закликав причетних до виборчого процесу, зокрема керівників установ, де розташовані дільниці, забезпечити його відповідно до вимог законодавства.

Print Friendly, PDF & Email [1]