- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Храм науки, де навчаються служителі Закону

На ХV Міжнародній виставці навчальних закладів “Сучасна освіта в Україні-2012” університет отримав золоту медаль у номінації “Інформаційно-комунікаційні технології в навчальному процесі” і почесне звання “Лідер сучасної освіти”. На ІІІ Міжнародній виставці-презентації “Сучасні заклади освіти-2012” – Гран-прі у номінації  “Лідер вищої освіти України”.  

Полтавський юридичний інститут Національного університету “Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого” було створено в 2002 році для забезпечення юридичними кадрами Полтавського та суміжних регіонів. Тут готують фахівців для органів державної влади, правосуддя, установ юстиції, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, інших сфер юридичної практики. Очолює Полтавський юридичний інститут заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент Олег Бущан.

– У нашому інституті,– зазначає Олег Бущан, – навчається близько тисячі студентів. Робота вузу узгоджена з навчально-методичними планами Національного університету “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”. У 2010 році за рішенням Державної атестаційної комісії нам було збільшено ліцензований обсяг прийому на провадження освітньої діяльності за денною формою навчання зі 100 до 170 студентів, за заочною – із 100 до 130 студентів. У 2006 році у Полтаві відбувся перший випуск юристів. За роки нашої роботи підготовлено понад 2 тисячі кваліфікованих юристів-бакалаврів. Мета нашого навчального закладу – це підготовка для потреб держави правознавців з академічними знаннями. Для цього в інституті поступово впроваджується все те позитивне, що покращує якість навчання. Це і новітні навчальні технології з використанням найсучаснішої техніки і мультимедійних систем, і комп’ютерне тестування, і можливості вивчення правової, наукової і навчально-методичної літератури через систему Інтернет, і створення сучасної електронної бібліотеки.

Як відомо, підготовка фахівця неможлива тільки на ґрунті теоретичних знань, тому однією із особливостей Полтавського юридичного інституту є  не лише надання якісних освітніх послуг, а й створення необхідних умов для кращого опанування студентами навичок практичної діяльності. Саме з цією метою в інституті проводиться значна робота для посилення координаційних зв’язків із правоохоронними органами, прокуратурою, судами, органами виконавчої влади.

У Полтавському юридичному інституті працюють наукові студентські гуртки, створено й успішно діє Студентське наукове товариство. Щороку тут відбуваються міжнародні, всеукраїнські, регіональні науково-практичні конференції, у яких беруть участь провідні фахівці права. Майбутні юристи надають юридичні консультації населенню, готують публікації на правову тематику, проходять стажування у профільних організаціях, мають змогу розвивати свої творчі, організаторські здібності.

– Всебічний розвиток студента як особистості не може відбуватися без громадської роботи. Важливою ланкою такої роботи є участь у студентському самоврядуванні. Для нас головна мета діяльності органів студентського самоврядування полягає у створенні умов самореалізації молодих людей в інтересах особистості, суспільства і держави, у захисті прав студентів, – наголошує Олег Бущан.  

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, у дні відзначення 75-річчя Полтавської області за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, керівництва області та міста, Героя України, ректора Національного університету “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”, Почесного громадянина Полтави Василя Тація був відкритий новий навчально-побутовий комплекс Полтавського юридичного інституту. Це – оригінальна споруда з вежами, що являє собою з’єднані різноповерхові будівлі навчального корпусу та гуртожитку. Загальна площа будови – близько 14 тисяч квадратних метрів.

Для відпочинку й оздоровлення студентів споруджений спортивно-оздоровчий комплекс – тренажерна зала площею 320 квадратних метрів із професійним обладнанням, басейн загальною площею 300 квадратних метрів і спортивне містечко з футбольним полем із штучним покриттям, майданчиком для ігрових видів спорту і легкоатлетичними доріжками. Інститут приділяє особливу увагу тим заходам, які сприяють здоровому фізичному, психологічному і моральному розвитку студентів.

Тож у Полтаві створено гідні умови для підготовки кваліфікованих юристів. Полтавчани отримали вуз європейського рівня.

Print Friendly, PDF & Email [1]