- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пам’ятати минуле, працювати для майбутнього

Святкові заходи продовжилися на площі перед центральним стадіоном Карлівки, де розташувалися виставки дитячих малюнків і фотоетюдів на тему "Моє рідне місто". А поряд милували око розмаїті експозиції, створені з живих квітів, дарів садів і ланів. Програма святкувань продовжилася концертом, іграми й розвагами, відбувся турнір команд з міні-футболу.

До Дня міста Карлівка оновилася (цими днями тут відкрито парк відпочинку) й причепурилася, а свято зустріла з певними досягненнями. Бюджет міста виконано на 110 відсотків, кошти перерозподілили так, щоб збільшити видатки на соціальні потреби, ремонт дитсадків, доріг, дахів будинків. Нині місто практично готове до осінньо-зимового сезону,  зазначив міський голова Володимир Слєпцов.

На тісній співпраці влади й соціально відповідальних товаровиробників наголошували голова Карлівської районної ради Петро Світлик і заступник голови РДА Сергій Якуба. Вони підкреслили, що завдяки цьому вдалося за останній період спорудити в Карлівці ряд соціальних об'єктів, проводити ярмарки сільгосппродукції за цінами виробника. Особлива роль у цих позитивних процесах ТОВ "АПК "Докучаєвські чорноземи", яке в нинішньому році із введенням в експлуатацію сучасного потужного м'ясокомбінату, забезпечило замкнутий цикл сільгоспвиробництва. Тож тепер карлівчани мають змогу придбати якісну м'ясну продукцію за прийнятними цінами. За останні 2 роки в районі відновлено 5 дитсадків і 3 навчально-виховних комплекси з повністю оновленим обладнанням, придбано 6 "шкільних автобусів", капітально відремонтовано 15 палат для ветеранів війни, чорнобильців і афганців, реконструйовано районну лікарню.

Нинішній рік був непростим для агровиробництва, але голова ради засновників ТОВ "АПК "Докучаєвські чорноземи" Андрій Сокіл переконаний, що сільгоспформування загалом завершить його з вагомими здобутками. Цьому сприяє й уведення в дію м'ясокомбінату потужністю 30 тонн готової продукції, і розвиток торговельної мережі в Полтаві, де вже працює 3 магазини, а до кінця року буде відкрито ще 8. В АПК  інтенсивно розвивають свинарство, утримують птицю – курей, качок і гусей, мають власний інкубатор, а нещодавно АПК "Докучаєвські чорноземи" розпочало будівництво потужного інтегрованого птахокомплексу з виробництва індичого м'яса. Для реалізації цього дороговартісного проекту буде залучено як власні кошти, так і кредитні чи інвестиційні, сподіваються тут і на підтримку держави. Невдовзі буде завершено будівництво 3-ої черги елеватора, після чого його загальна потужність становитиме близько 100 тисяч тонн одночасного зберігання зерна. У цьому році агроформування отримає й перший урожай яблук, майже 100 тонн. А вирощуванням овочів, усього так званого борщового набору, тут займаються уже 2 роки. За словами Андрія Сокола, ціни на продукцію власного виробництва в агропромисловій компанії соціальні, адже цінова політика має відповідати запитам людей, вважає він. Щодо соціальних проектів, то слід зазначити, що через благодійний фонд "Добро" ТОВ "АПК "Докучаєвські чорноземи" щорічно виділяє 2 – 3 мільйони гривень для організації відпочинку та оздоровлення дітей, ремонту шкіл, розвитку спорту, матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих умовах. Саме за кошти АПК було відновлено й покриття футбольного поля міського стадіону, де в День міста відбулася гра за участю минулорічного чемпіона області (І ліга) – ФК "Карлівка" – та команди ветеранів "Динамо" (Київ), яка прибула на запрошення "Докучаєвських чорноземів". Підтримує агропромислова компанія і місцеві футбольні команди, цей вид спорту має в регіоні великі традиції.

У рамках урочистостей групу мешканців міста й району було нагороджено почесними відзнаками, а внукові учасника бойових дій, уродженця Карлівки, ветерана Великої Вітчизняної війни Миколи Олександровича Кульпінова, який, на жаль, не дожив до цих днів, Євгену Кульпінову за дорученням Посольства Білорусі в Україні вручено ювілейну медаль фронтовика – "65 років визволення Республіки Білорусь від німецько-фашистських загарбників". Закінчилося святкування Дня Карлівки барвистим яскравим феєрверком.

Print Friendly, PDF & Email [1]