- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Результативна діяльність Громадської ради

– Громадською радою було розглянуто більше 30 різногалузевих питань. Серед них, зокрема, – проблеми і перспективи реформування ЖКГ, цінова ситуація, подолання корупції, розвиток галузі охорони здоров’я, проблеми довкілля та шляхи їх вирішення, стан і проблеми освіти, молодіжної політики, – повідомив Володимир Голуб.

Він наголосив, що реалізовувати плани Громадській раді вдається за рахунок тісної співпраці з обласною владою. Наприклад, лише на Полтавщині, на відміну від інших регіонів України, профільні комісії дорадчого органу мають право брати участь у засіданнях постійних комісій обласної ради. Також представників Громадської ради включено до складу колегій при управліннях облдержадміністрації.

За словами Володимира Голуба, нині Громадська рада активно працює над створенням спільної комісії з профільними відомствами щодо регулювання цін на продовольчому ринку. В найближчих планах – відкриття юридичної приймальні.

Володимир Голуб відзначив зацікавленість уряду країни в діяльності Громадських рад. Підтвердженням цьому є проведення у Кабінеті Міністрів України засідання Ради голів Громадських рад при органах виконавчої влади. Попередньо було прийняте Положення про Раду та розподіл обов’язків серед її членів. Відповідно до нього координатором секції голів Громадських рад обрано Володимира Голуба.

Йшлося на конференції й про зміни та доповнення до Постанови Кабінету Міністрів України “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, інші актуальні питання.

Print Friendly, PDF & Email [1]