- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кілька днів, які врятували світ

Секретна операція з доставки радянських ракет на Острів Свободи мала назву "Анадир". Близько сотні учасників тих подій – тодішніх солдатів і офіцерів – нині проживають у нашій області. Днями чимало з них зібралися у Полтаві, щоб згадати події піввікової давнини.

Звертаючись до ветеранів, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив, що вони у надзвичайно складних умовах достойно виконали свій обов'язок, залишилися вірними воїнській присязі. Він підкреслив, що світ, врятований від війни, повинен бути їм вдячним, адже життя продовжується, примножуються духовні й матеріальні блага лише під мирним небом.

Ветеранів також привітали міський голова Полтави Олександр Мамай, обласний військовий комісар Борис Павлов.

– Через півстоліття після Карибської кризи ми, учасники тих подій, правда про які досить довго замовчувалася, зібралися разом, нас вшановують на високому рівні. А нещодавно я одержав телеграму від кубинського посла, в якій він наголошує на подальшому зміцненні дружби між нашими народами. Кубинці багато зробили для лікування наших дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, і за це їм велика подяка. Вважаю, що мир не має кордонів. Чисте небо повинне бути над усіма континентами, – сказав генерал-майор у відставці Борис Лутін. (В одному з попередніх номерів "Зоря Полтавщини" розповідала про участь Бориса Васильовича Лутіна в операції "Анадир").

Ветеранам вручили пам'ятні медалі, артисти обласної філармонії подарували концертну програму.

Print Friendly, PDF & Email [1]