- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Традиції рідного краю

Сергія Вітценка був створений сучасний футбольний клуб "Жоржівка", нині знаний в усій області.

Клуб чотири рази ставав чемпіоном району, двічі – володарем кубків району, двічі – переможцем обласного Шишацького кубка, фіналістом кубка області. 2008 рік став найбільш "урожайним" на нагороди: Шишацький кубок, Кубок "Золотий колос", районний "Кубок Гоголя", золоті медалі першості області серед команд другої ліги…

– У шістдесяті роки на арени виходив сільський футбол, не було ще в селах асфальтованих доріг, стадіонів, хлопці самі облаштовували майданчики для гри. Працювали всі в колгоспі – шоферами, комбайнерами, мали хазяйство вдома, але знаходили час увечері для тренувань, а у вихідні – для виїздів на ігри по району, – згадує ветеран жоржівського футболу, нині віце-президент ФК "Жоржівка" Микола Тищенко.

– Ми дуже поважаємо футбол, колись починали з нічого, а тепер маємо хорошу сучасну команду, яка нині перебуває на третьому місці в чемпіонаті району, – відзначив президент ФК "Жоржівка" Василь Омельченко.

Сільський голова Лілія Бабич підкреслила: Жоржівка – спортивне село. В кожній родині є або гравець, або вболівальник, молодь має змогу займатися футболом, волейболом, настільним тенісом, більярдом. Серед захоплень у людей домінує спорт, а це означає, що є багато прихильників здорового способу життя, розвивається спорт у селі, в районі й на Полтавщині, а земляки пишаються своєю командою.

З ювілеєм жоржівського футболу мешканців села привітали голова райдержадміністрації В'ячеслав Білаш, голова районної ради Юрій Лубенець. Вони відзначили, що Шишацький район нині займає лідируючі позиції в області у сільському господарстві й промисловості, отже, є можливості для економічного зростання і розвитку спорту. Відкриваються нові майданчики зі штучним покриттям, створюються робочі місця, на які мають прийти працювати молоді, здорові, енергійні люди.

Депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ "Агрофірма імені Довженка" агропромхолдингу "Астарта-Київ", голова районної федерації футболу Віктор Скочко, вітаючи жоржівчан, наголосив, що підприємство й надалі розвиватиме спорт і виробництво. Зокрема в наступному році планується реконструювати тваринницький комплекс у Жоржівці на 800 голів худоби, де будуть створені високотехнологічні робочі місця для місцевих жителів.

Грамотами Державної служби молоді та спорту України, управління з питань фізичної культури

і спорту облдержадміністрації, районної держадміністрації, районної ради, районної федерації футболу, сільської ради були відзначені ветерани спорту, спонсори, тренери, гравці жоржівської футбольної команди різних років; подарунки і спортивне приладдя отримали дорослі та юні спортсмени. Школярі й аматори Будинку культури були активними учасниками концертної програми з піснями, танцями, гуморесками на спортивну тематику.

На місцевому стадіоні відбулися товариські зустрічі між командами "Чайка" і "Жоржівка" різних років. Ветерани спорту, як колись, одягли футбольну форму і ні в чому не поступалися молодшим колегам… Перемогла дружба – 3:3. Здалося, півсела грало того дня у футбол, навіть найменші хлопчаки ганяли м'яча на зеленій галявині. Всім вистачило позитивних вражень від святкового концерту, розваг для малечі на надувному батуті, народного гуляння, спільно проведеного погожого дня.

Print Friendly, PDF & Email [1]