- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Осінь визначає пріоритети

В усіх закладах освіти поточні ремонти вже завершені, зазначив начальник головного управління освіти і науки ОДА Володимир Мирошниченко. На підготовчі роботи, у тому числі й капітальні ремонти, з бюджетів різних рівнів спрямовано майже 60 мільйонів гривень. Найближчим часом мають бути підписані акти готовності навчальних закладів. Повністю буде забезпечено потреби у підвезенні учнів шкільними автобусами. Завдяки розширенню мережі дошкільних закладів (за два роки їх відкрито понад 70), тут буде виховуватися майже 90 відсотків дітей до шести років. Олександр Удовіченко наголосив на необхідності сумлінної підготовки до проведення в області Свята першого дзвоника та Дня знань.
 Повністю до сезону цукроваріння готові 6 цукрових заводів із сумарною переробкою цукрових буряків близько 30 тисяч тонн на добу,  повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов. Пробний пуск цукрових заводів заплановано на першу декаду вересня. Всі лабораторії, які визначають якість сировини, пройшли атестацію і акредитовані. Очікувана врожайність буряків є нижчою, ніж прогнозована, зменшилися і посівні площі, тож і сировини надійде менше. Однак, за даними асоціації "Полтавацукор", цукристість буряків найвища за останні сорок років.
За доведеною квотою Полтавська область має поставити понад 360 тисяч тонн цукру. Потреба регіону на маркетинговий рік складає 97 тисяч тонн. Крім цього, залишки цукру на цукрових заводах та в сільгосппідприємствах перевищують 80 тисяч тонн. Тож, незважаючи на примхи погоди, область буде забезпечена цукром власного виробництва у повному обсязі.
З обговорених на апаратній нараді питань прийняті відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email [1]