- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Безпечний рух і якісні автодороги

Наголошувалося, що у цьому плані Державтоінспекції слід посилити співпрацю з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.
За словами заступника начальника головного управління освіти і науки ОДА Галини Власюк, для профілактики дитячого травматизму на дорогах проводяться інформаційно-роз’яснювальні заходи, поновлено пішохідні переходи поблизу шкіл. Нагальними є проведення медичних оглядів водіїв та контроль технічного стану шкільних автобусів.

***

Реконструкція автотраси Київ – Харків продовжиться, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Шадчнєв на прес-он-лайн-конференції в інформагенції “Новини Полтавщини”. За його словами, основні роботи на цій автодорозі виконували перед фінальною частиною Євро-2012, проте й після закінчення футбольного чемпіонату реконструкція триватиме, з тим, щоб за 2 – 3 роки між Києвом та Харковом прокласти автостраду І категорії, яка відповідала б найвищим європейським стандартам. У період з 2008-го по 2011 роки на трасі Київ – Харків – Должанський виконали робіт на суму 239 мільйонів гривень. Для їх проведення залучили кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Нинішнього року на ці цілі планується спрямувати 234 мільйони гривень.
Віктор Шадчнєв інформував, що в області триває робота з поліпшення якості доріг, збільшення їх протяжності, забезпечення безпеки дорожнього руху. Він також наголосив, що питання впорядкування пасажирських автоперевезень перебуває на постійному контролі обласної влади.

Print Friendly, PDF & Email [1]