- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сотні кілометрів газопроводів

– За останні два роки до обласної програми газифікації було включено три населених пункти нашого району. Василе-Устимівка вже повністю газифікована. До Глинського прокладений підвідний газопровід, зараз ведуться проектні роботи з продовження комунікацій по вулицях. Темпи газифікації Карабазівки трохи нижчі, весною льодоходом там змило перехід через Ворсклу, але вже винайдені додаткові кошти на відновлення. В цьому році підвідний газопровід там завершимо і здамо в експлуатацію, – розповідає керуючий Зіньківським управлінням з експлуатації газового господарства, депутат обласної ради Андрій Козерод. – Незважаючи на ціну, хочуть користуватися зручним паливом мешканці Романівки, Сулимів. Будемо відвертими, газифікація – справа затратна, по можливості ми включаємо села в план роботи. Зараз займаємось капремонтом держмайна. Газопроводи мають певний строк експлуатації. Перший газ пішов у Зіньків на початку 1970-х, газопроводи відслужили своє. Нині замінюємо труби. Торік замінили 4 кілометри на ділянці Дейкалівка–

Новоселівка. У Тарасівці, де взимку не вистачало тиску в мережі, для поліпшення подачі газу оновили 900 метрів газопроводу. Там, де є проблемні місця, наші працівники виконують роботи за кошти ПАТ "Полтавагаз". Це стало можливим завдяки голові правління ПАТ, депутату обласної ради Ростиславу Грінчаку. І в поточному році продовжуємо цю роботу. Власним коштом оновлюємо мережу, робимо ремонт шкафних, газорозподільних пунктів, замінюємо і виконуємо повірку газових лічильників. Головне наше завдання – безперебійне і безаварійне постачання газу населенню.

В управлінні на двох дільницях трудяться 140 працівників. Приділяється увага соціальним питанням. При виході на пенсію люди отримують кілька окладів, традиційно працівники та їхні діти мають змогу відпочити в санаторіях і дитячих оздоровчих таборах, у тому числі на морі, підприємство частково це оплачує.

Гордість зіньківських газівників – красива цегляна каплиця, встановлена в центрі міста біля будівлі управління. Її побудували на честь 400-річчя Зінькова працівники "Полтавагазу" завдяки сприянню народного депутата України, а нині глави Держкомрезерву Олексія Лелюка, відзначив Андрій Козерод.

 

Print Friendly, PDF & Email [1]