- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шаховий фестиваль у Миргороді

Вітаючи учасників фестивалю, міський голова Миргорода, непересічний шахіст та один із засновників турніру Сергій Соломаха підкреслив, що міжнародний статус додає честі Миргороду як місту-курорту державного значення. Це підтвердив і член виконкому Федерації шахів України, міжнародний арбітр, головний суддя змагань Олег Товчига з Києва.

До організації шахового фестивалю у Миргороді долучилися генеральний директор об’єднання ПрАТ “Миргородкурорт”, заслужений лікар України, депутат обласної ради Олександр Гавловський; начальник відділу в справах спорту, сім’ї та молоді міськвиконкому Володимир Фісик; директори спортивної школи №1 Юрій Шавгаров та ЗОШ №9 Юрій Лушин; тренер із шахів, кандидат у майстри спорту Валерій Яворовський; приватний підприємець Валентина Туренко. Варто наголосити, що на проведення шахового фестивалю не витрачено жодної бюджетної копійки. Для учасників змагань організували екскурсію на місцеві оздоровниці.

– Дев’ятий раз беру участь у миргородському шаховому фестивалі. Приємно бачити, як з кожним роком Миргород гарнішає, – поділився враженнями пенсіонер із міста Ізюм, що на Харківщині, Станіслав Шабленко.

Переможцями у своїх групах стали миргородці Валерій Курочкін, Артем Тютюнник, Володимир Горобець, полтавці Олег Соловчук, Микола Федорук, Володимир Цушко, Артем Падалка, Анна Курило, а також Георгій Горгола з Кобеляцького району, Олексій Модло з Решетилівки, Валерій Кукушкін із Карлівки.

Разом із дорослими у турнірі взяли участь 65 юних шахістів-школярів. Директор міської школи №9 Юрій Лушин із гордістю за свого учня Романа Гринька вручив йому кубок переможця. Серед кращих у дитячій групі – Станіслав Василів та Олександр Андрушкевич із Полтави, миргородці Олександра Кривко, Володимир Яненко, Павло Маляр, Захар Іщенко, Олексій Мащенко.

Print Friendly, PDF & Email [1]