- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Партія регіонів звітує перед жителями Полтавщини

Містечко регіонів

ЦЕ БУЛА презентація досягнень усіх районів області й районних організацій Партії регіонів, присвячена 15-річчю створення партії. Керівники місцевих органів влади представляли свої райони й розповідали про позитивні зрушення, які відбуваються. Кожний район демонстрував у презентаційних наметах стенди з фотографіями того, що зроблено за 2 роки перебування регіоналів при владі: новозведених будинків, відремонтованих лікарень, відкритих дитсадків і дитячих майданчиків, оновлених клубів, відроджених ферм, втілених у життя інвестиційних проектів…

Виставку-презентацію оглядали голова обласної організації Партії регіонів, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, заступник голови обласної організації ПР, голова обласної ради Іван Момот, лідери обласної, районних, міських організацій.

“Кожен район на стендах представив перелік передвиборних обіцянок і поряд – те, що вже виконали, тобто свого роду звіт перед людьми”, – розповів заступник голови Полтавської обласної організації Партії регіонів, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко.

У рамках Містечка регіонів працювали майстер-класи з гончарства, проводилася виставка короваїв, діяли “Намет гласності” й мобільна громадська приймальня, де бажаючі могли висловити власні думки, залишити звернення до керівників обласної організації Партії регіонів, народних депутатів-регіоналів.

Дійство на площі тривало і під час роботи у залі театру XIV конференції Полтавської обласної організації Партії регіонів. У конференції взяли участь 138 делегатів з усіх куточків області.

Орієнтація –

на нові перспективи

ВІДКРИВ зібрання голова ПОО Партії регіонів Олександр Удовіченко. Серед запрошених – член Президії Політради ПР, голова контрольної комісії ПР Микола Білоблоцький, народний депутат України Олег Надоша, активісти ПР, інших політичних партій, громадських організацій. У залі театру прозвучали Державний і партійний гімни.

Групі нових членів ПР, серед яких – міський голова Полтави Олександр Мамай, урочисто вручили партквитки.

Про Концепцію передвиборної програми Партії регіонів та завдання обласної організації щодо проведення виборів народних депутатів України на Полтавщині доповів Олександр Удовіченко.

– Нова соціальна політика, соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича – свідчення того, що пріоритети нашої команди знаходяться у сфері захисту людини та її добробуту, – наголосив доповідач.

Ми свідомо прийняли рішення провести партійну конференцію як своєрідний звіт перед громадою. Сьогодні всі можуть побачити досягнення нашої команди в області, в районах і містах. Показники нашого регіону свідчать про достойний внесок Полтавщини в загальнодержавний розвиток.

Облдержадміністрацією підписано Меморандум порозуміння з основними виробниками хліба та хлібобулочних виробів у області. Це означає подальше утримання стабільних оптово-відпускних цін на хліб масового вжитку.

Місцева влада має тримати на постійному контролі хід виконання в регіонах соціальних ініціатив. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович. Ми на місцях повинні докладати всіх зусиль для посилення соціального захисту громадян, забезпечення гідних умов життя та упевненості в майбутньому. Полтавщина може звітувати, що реалізація соціальних ініціатив забезпечується ефективними управлінськими заходами. Так, наприклад, на виконання програми “Доступне житло” проведено роботу, яка дала результати, – вже підписано 8 кредитних угод. Однак кількість сімей, що отримають таку підтримку від держави, має зростати.

І так по кожному напрямку соціальних ініціатив – на Полтавщині забезпечена роз’яснювальна робота, чітко виконуються процедури нарахувань і виплат, модернізуються й стають ближчими до сімей соціальні послуги.

У нас є переконлива програма, згуртована команда, досвід діяльності, який вже показує реальні результати і досягнення, підкреслив Олександр Удовіченко.

* * *

Обласна партійна конференція прийняла рішення підтримати Концепцію передвиборної програми Партії регіонів, проводити агітаційно-масову роботу серед населення, спрямовану на значне збільшення прихильників Партії регіонів, готових до втілення в життя програмних цілей партії, активізувати прийом громадян у громадських приймальнях з метою вирішення нагальних проблем населення в кожному регіоні.

Було обрано 15 делегатів на XIV з’їзд Партії регіонів, який планується провести 30 липня в Києві: голову облдержадміністрації Олександра Удовіченка, голову Державного агентства Держрезерву України Олексія Лелюка, голову Державної служби молоді та спорту України Равіля Сафіулліна, керівника Державного управління справами Андрія Кравця, народного депутата України Леоніда Кожару, голову обласної ради Івана Момота, голову Котелевської райдержадміністрації Тетяну Корост, заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Валерія Пархоменка, генерального директора ТОВ “Кременчуцький автоскладальний завод” Миколу Черниша, секретаря Полтавської міської ради Оксану Деркач, депутата обласної ради Тетяну Устименко, голову Гадяцької райдержадміністрації Володимира Беседу, народного депутата України Олега Надошу, директора ТОВ ОСФ “Антеон” Олексія Чепурка, заступника генерального директора ВАТ “Полтавський ГЗК” Ігоря Зінченка.

* * *

По закінченні роботи конференції відбувся брифінг для ЗМІ, на якому, зокрема, Олександр Удовіченко розповів про свою зустріч із Президентом України, лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, де обговорив поточні питання соціально-економічного розвитку області й попросив державної підтримки для фінансування двох пасажирських потягів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. І зазначив, що готується окреме доручення Президента для вирішення цього питання.

Іван Момот наголосив, що основне завдання нині – зберегти команду на місцевому і вс
еукраїнському рівнях. Є результати від злагодженої роботи Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів.

“Наша мета – зберегти цю систему влади і все зробити для того, щоб вона й надалі працювала для людей. Ми відкриті для спілкування і на місцеві вибори йшли під прапором об'єднаня всіх патріотів Полтавщини, щоб робити конкретні справи для нашого краю і його мешканців, у першу чергу – найменш захищених верств населення. Наші дії на це й направлені. Ми брали на себе зобов’язання, багато вже виконали, ставимо нові завдання – і теж виконуємо”, – підкреслив Іван Момот. Постійною турботою влади є підвищення пенсій і соціальних виплат. Здійснюється вже другий перерахунок пенсій, що торкнувся 8,8 мільйона пенсіонерів, які отримують додатково в середньому по 103 гривні. Загальна сума коштів, яка буде спрямована на підвищення пенсій до кінця 2012 року, становитиме близько 14 мільярдів гривень.

Микола Білоблоцький підкреслив, що є позитивні зрушення в організаційному зміцненні обласної партійної організації, вона стала більш структурованою, зміцнилася кадрами: було 22 тисячі людей – тепер 34 тисячі. Первинних осередків – 1112.

“Найбільш приємним є те, що сьогодні відбуваються позитивні зміни і повертається той авторитет Полтавщини, який вона мала. Є команда, яку очолює Олександр Васильович Удовіченко, – це люди фахово підготовлені, толерантні, які пройшли професійну управлінську школу. Є зрушення на краще в соціально-економічному розвитку, є і багато проблем, над якими треба працювати. Президент України Віктор Янукович зобов’язав регіональну владу забезпечити проведення виборчої кампанії відповідно до демократичних стандартів, створити всі умови для чесних, демократичних парламентських виборів. Президент націлює владу і в центрі, й на місцях на те, що вибори мають пройти бездоганно, відповідно до міжнародних стандартів”, – наголосив Микола Білоблоцький.

Print Friendly, PDF & Email [1]