- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спортивні надії Полтавщини

Директор дитячо-юнацької спортивної школи Анатолій Демчук ознайомив депутатів із напрямами діяльності та матеріально-технічним забезпеченням закладу. Зокрема 24 тренери проводять тренування з трьох олімпійських видів спорту: дзюдо, тріатлону, веслування на байдарках і каное. Свою майстерність удосконалюють майже 500 спортсменів. Фахівці школи розвивають ці види не тільки у Полтаві, а й у Кременчуці, Комсомольську, Миргороді та Лохвиці. Серед вихованців – неодноразові переможці й призери світових, європейських та національних першостей. Протягом 2011 року підготовлені

3 майстри спорту України, 6 кандидатів у майстри, 20 першорозрядників, 102 спортсмени 2-го і 3-го розрядів.

На утримання школи у 2011 році з обласного бюджету було виділено 1754180 гривень, у 2012 році – 2111362 гривні. Висловлено клопотання щодо додаткового фінансування потреб інфраструктурного облаштування навчально-тренувальної бази закладу.

Про підготовку спортсменів Полтавщини до XIV літніх Параолімпійських ігор-2012, що відбуватимуться з 29 серпня по 9 вересня у Лондоні, членів постійної комісії поінформував начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський. Наголошувалось, що до списків кандидатів у параолімпійську збірну команду України від області включені: майстер спорту України міжнародного класу Андрій Кривчун із Комсомольська та майстер спорту України Денис Соболь із Полтави (обидва – академічне веслування), майстер спорту Андрій Голівець із Кременчука (легка атлетика), майстер спорту міжнародного класу Євген Богодайко, заслужений майстер спорту України Дмитро Виноградець, майстри спорту міжнародного класу Оксана Хруль, Наталія Шестопал (усі – плавання, м. Полтава). Для них створені належні умови для якісного тренувального процесу, зокрема на спортивних базах Палацу спорту “Спартак”, СК “Вагонобудівник” Кременчука, базах Євпаторії та Миколаєва. Майбутні параолімпійці були задіяні у навчально-тренувальних зборах збірних команд області та України, брали участь у всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

З урахуванням думок, зауважень і пропозицій, висловлених Андрієм Соколовим, членами постійної комісії Володимиром Онищенком, Олександром Іваніною, Григорієм Ханом та Володимиром Микійчуком, розглянуту під час виїзного засідання проблематику взято до відома та подальшого опрацювання.

Print Friendly, PDF & Email [1]