- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Податківців оцінює громадськість

 

 

У  ПОЛТАВСЬКОМУ університеті економіки і торгівлі пройшло засідання “круглого столу” за участю керівництва Державної податкової служби у Полтавській області та представників підприємств – найбільших платників податків регіону. Обговорювалися перші результати роботи реформованої податкової служби й оцінка її громадськістю. У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, голова Державної податкової служби в Полтавській області Володимир Задорожний, ректор університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля, представники податкової служби, громадських організацій, найбільших бюджетоформуючих платників податків області – ВАТ “Полтавський ГЗК”, ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, ПАТ “Полтаваобленерго”, ПАТ “Полтавхіммаш”, ВАТ “Кременчуцький завод технічного вуглецю”, ПАТ “Кременчуцький колісний завод”, ПАТ “Лубенський молочний завод”, ПАТ “Миргородський завод мінеральних вод”.

Підсумовуючи роботу податківців за перше півріччя нинішнього року, Володимир Задорожний зазначив:

– Завдяки співпраці платників податків і податківців області до бюджетів усіх рівнів у І півріччі мобілізовано близько 9,4 мільярда гривень, це на 1,5 мільярда більше, ніж у відповідному періоді минулого року. В тому числі до Державного бюджету зібрано 7815,5 мільйона (приріст до минулорічного показника – 1242,5 мільйона), – наголосив він. – Приємно відзначити, що 5,6 мільярда гривень надійшли до Держбюджету від великих платників податків області, а це – понад 70 відсотків від загальних обсягів надходжень.

Податкова служба має намір перейти від фіскального органу до сервісного центру, прикладом цього є відкриття офісів для великих платників податків, центрів обслуговування платників податків тощо, відзначалося на зібранні. Його учасники говорили про взаємодію контролюючих структур і підприємств, особливості оподаткування, внесли пропозиції щодо співпраці в наповненні бюджету.

Олена Адамович подякувала податківцям за знайдений вдалий спосіб спілкування з платниками, а представникам підприємств – за хороші економічні показники першого півріччя. Володимир Онищенко наголосив, що за два останніх роки обласна влада створила в регіоні сприятливу атмосферу для співпраці влади, бізнесу та підприємництва

Print Friendly, PDF & Email [1]