- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Проекти з розвитку медичної галузі


 


У  ПОЛТАВІ відбулася робоча зустріч заступника голови облдержадміністрації Олени Адамович, начальника управління зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності Дмитра Орлова, заступника начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Курилка з координатором проектів Світового банку по Україні, Білорусі й Молдові Паоло Беллі та генеральним директором компанії “СІЕТ”, експертом проекту “Оцінка реформ системи охорони здоров’я” Сергієм Дяченком.

– Перетворення у медичній галузі відбуваються не стихійно, в державі діє національна програма реформ, на обласному рівні розроблена регіональна програма, – констатувала Олена Адамович. – Неможливо йти шляхом реформ усіх галузей економіки, тому взяли для себе чотири пріоритети, два з яких забезпечують економічний розвиток, два – соціальні стандарти, зокрема охорони здоров’я і освіти.

Паоло Беллі відзначив, що рада директорів Світового банку затвердила стратегію дій між СБ і Україною на найближчі роки. Нині міжнародною установою затверджено для України більше 5,3 мільярда доларів США для 38 напрямків. Поточний портфель проектів Світового банку в Україні складається з дванадцяти позицій. Зокрема на зустрічі найбільше уваги було приділено проекту “Контроль за туберкульозом і ВІЛ/СНІД в Україні”.

Як розповіла Олена Адамович, головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації має ініціативи щодо створення госпітальних округів для покращення системи охорони здоров’я області. Свого часу залучали міжнародний проект, надавалася допомога в економічному аналізі цього починання. Нині реалізується план заходів щодо реформування сфери охорони здоров’я з 2010-го по 2014 роки, який розроблений управлінням. Однак відчутний дефіцит коштів, хоча ці заходи фінансуються з обласного бюджету. В цьому році Світовий банк затвердив пакет тем, які будуть фінансуватися в Україні. Ці напрями стосуються різних галузей і мають реалізуватися на місцевому рівні. Полтавська область теж бере участь у конкурсному відборі на отримання коштів.

Гостей ознайомили з пріоритетними напрямками роботи медичної галузі Полтавщини, з реформами в охороні здоров’я, провідними лікувальними закладами Полтави.

Print Friendly, PDF & Email [1]