- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підготовку до свята розпочато

 

 

Головне державне свято на Полтавщині відзначатимуть, як і належить, – урочисто й масштабно. Спеціально розроблений план заходів з нагоди святкування 21-ї річниці Незалежності України обговорили учасники наради, яку провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко. 

 

Орієнтовною датою проведення в обласному центрі урочистих зборів з нагоди Дня Незалежності України, за словами начальника головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Миколи Перепелиці, є 22 серпня. Захід має відбутися у Палаці дозвілля "Листопад". Завершить його концертна програма.

На 23 серпня, День Державного прапора України, заплановано проведення урочистої ходи до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Тут відбудуться церемонія підняття синьо-жовтого полотнища на флагштоці та святковий мітинг. Традиційне для цього дня вручення юнакам та дівчатам паспортів громадян України планується провести в приміщенні Полтавського краєзнавчого музею. О 20-й годині всіх запросить на Театральну площу оркестр народних інструментів.

24 серпня, у День Незалежності України, відбудуться урочисте покладання квітів до пам'ятників Шевченку та Загиблим козакам, а також мітинг, на якому відзначать лауреатів обласної премії імені Самійла Величка. Увечері біля Білої альтанки пройде концерт камерного оркестру імені Дмитра Ахшарумова. Традиційне для цього святкового дня музично-розважальне дійство з феєрверком на Співочому полі імені Марусі Чурай також порадує насиченою програмою.

Міжнародний фольклорний фестиваль "Калинове літо на Дніпрі", що вже  вдванадцяте збере шанувальників у Комсомольську, присвятять 21-й річниці Незалежності України. Загалом же тематичні культурно-мистецькі заходи відбудуться в усіх районах та містах Полтавщини. Напередодні офіційних святкувань в області пройдуть молодіжні форуми, "круглі столи", виставки архівних документів, що розповідають про історію українського державотворення.

Print Friendly, PDF & Email [1]