- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У хлібі – мобільний телефон, у цукерках – сім-карта

Євгенія ДАВИДЕНКО

Журналіст

 

Спиртовмісні вироби, мобільні телефони, наркотичні засоби, гральні карти, зброя, ножі тощо – табу для ув’язнених. Як розповів на прес-конференції начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області генерал-майор внутрішньої служби Микола Ісаєв, ці речі при обшуках часто знаходять у продуктах харчування, що передаються ув’язненим. Так, у жерстяній банці тушонки не обов’язково лежать шматочки м’яса, там можуть бути й телефон, обмотаний тканиною, і свинець. Взагалі часто мобільні телефони правоохоронці знаходять у салі, хлібі, пакетах з насінням, сім-карти – в цукерках, коробках з-під цигарок. Якось людина з волі, яка прийшла на побачення з ув’язненим, в телефонній слухавці залишила речовину, котра згідно з висновком експертів-криміналістів є наркотичною. Нерідко заборонені речі просто перекидають через паркан.

Спростувати те, що й самі працівники установ виконання покарань за певну суму допомагають доставляти засудженим заборонені речі, не вдається, каже Микола Ісаєв, такі прикрі випадки трапляються.

Тим, хто передає заборонене, теж доведеться відповісти перед Фемідою: їх можуть притягти як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Ув’язнені, в яких знаходять заборонені речі, не мають права на помилування, застерігає Микола Володимирович.

Print Friendly, PDF & Email [1]