- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Професіоналізація та модернізація державної служби

Актуально

Максим СИКАЛО

“Зоря Полтавщини”

 

У  нашій області з робочою поїздкою побував голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов. Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко та голова обласної ради Іван Момот обговорили з В’ячеславом Толковановим стан виконання угоди про співробітництво між Нацдержслужбою України, Полтавською облдержадміністрацією та обласною радою, а також напрями адміністративної реформи на місцевому рівні та реформування державної служби.

Голова Нацдержслужби України провів зустріч із колективом управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області, відвідав Полтавський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та ознайомився із роботою магістратури “Державна служба” галузі знань “Державне управління” Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка.

В’ячеслав Толкованов також провів брифінг для представників засобів масової інформації області, в ході якого розповів про завдання Нацдержслужби, відповів на запитання журналістів.

Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував на завданні професіоналізації та модернізації державної служби, підкреслив високопосадовець під час брифінгу. Це означає, що службовці мають бути професійно підготовленішими, мати більше професійних навичок, які б відповідали їхнім посадам.

В’ячеслав Толкованов повідомив, що ПНТУ минулого року приєднався до національної мережі навчальних закладів, які готують магістрів державної служби. Таких ВНЗ на всю Україну 31.

Участь у зустрічах взяли директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець та начальник управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області Олександр Черчатий.

Print Friendly, PDF & Email [1]