- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На хлібних ланах області Урожай-2012

Загальний намолот збіжжя складає 362 тисячі тонн. Середньообласна урожайність ранніх зернових культур становить 28 центнерів з гектара, що приблизно на 8 ц/га нижче минулорічних показників. Найвищою вона є у господарствах Шишацького, Лохвицького та Оржицького районів, відповідно майже 40, 36 і 35 центнерів з гектара.

Загалом на жнивних полях області щодня працюють близько 1500 зернозбиральних комбайнів, у тому числі залучених – 67 одиниць. Окрім збирання ранніх колосових культур, гороху та ріпака, аграрії також заготовляють сіно й сінаж для громадського тваринництва, готують грунт під майбутній урожай.

Хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур у державі обговорювали на республіканській селекторній нараді, яку провів перший заступник Мінагрополітики України Микола Безуглий.

Зазначалося, що в цілому жнива проходять злагоджено, без особливих проблем, хоча потрібно посилити темпи їх проведення, адже ранні зернові та зернобобові культури практично на всіх площах готові до збирання. За прогнозами фахівців, загалом цього року в Україні буде зібрано приблизно 45 – 47 мільйонів тонн зерна.

Серед проблемних питань – заготівля посівного матеріалу озимих та ранніх зернових колосових культур. Особливо актуальним воно є для південних областей України.

 

Print Friendly, PDF & Email [1]