- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спорт проти згубних звичок

 

Про підсумки зборів, а також плани полтавських кікбоксерів розповів на прес-конференції почесний президент федерації тайського боксу та кікбоксингу Полтавської області, депутат обласної ради, начальник Держфінінспекції у Полтавській області Михайло Кривошей.

За його словами, метою зборів була підготовка спортсменів до виступів у міжнародних змаганнях. У заході, зокрема, взяли участь такі "зірки" цих видів спорту, як найтитулованіший полтавський боєць, майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон світу серед професіоналів із тайського боксу і кікбоксингу Роман Маілов, чемпіонка Росії з тайського боксу Анастасія Янькова, чемпіон світу з кікбоксингу VPK і чемпіон Європи з тайського боксу Алім Набієв, чемпіон України з кікбоксингу, переможець Кубка світу з бойових мистецтв, бронзовий призер Кубка України з тайського боксу Дмитро Руденко тощо.

Щодо планів, то у вересні цього року Михайло Кривошей планує провести в Полтаві найпрестижніший турнір з цих видів спорту на теренах України та СНД. Щорічні змагання, як очікується, пройдуть на базі спорткомплексу УМВС України в Полтавській області. У турнірі будуть розігруватися 7 поясів чемпіонів світу. За них змагатимуться найсильніші кікбоксери України, зокрема наші земляки. Крім уже згаданих Романа Маілова, Аліма Набієва та Дмитра Руденка, за пояси боротимуться Юрій Шеремет, Ашот Хачатурян, Олександр Тен, Богдан Погорєлов.

– Для профілактики поширення пияцтва та алкоголізму, протидії наркоманії необхідно активно проводити серед підростаючого покоління пропаганду здорового способу життя. Упевнений, що спорт, і зокрема тайський бокс та кікбоксинг, – наш перший помічник у цьому, – наголосив Михайло Кривошей. – Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб наша молодь займалася спортом.

У прес-конференції також взяли участь президент клубу "Легіон" Олег Панкратьєв, головний тренер обласної федерації тайського боксу і кікбоксингу Руслан Кривуша, чемпіонка Росії з тайського боксу Анастасія Янькова та інші спортсмени-кікбоксери. Усі вони щиро подякували Михайлу Кривошею за підтримку спорту на Полтавщині.

Загалом до складу федерації тайського боксу та кікбоксингу Полтавської області входить близько 500 спортсменів, до полтавського клубу "Легіон" – близько 200.

Print Friendly, PDF & Email [1]