- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Народна пам’ять незгасна

 

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні квіти до меморіалу Солдатської слави поклали голова облдерж­адміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, міський голова Полтави Олександр Мамай, представники ветеранських, громадських організацій, духовенства, трудових колективів, молодь. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували тих, хто віддав своє життя за мир на рідній землі.

У цьому велелюдді сонячні промені ловлять і віддзеркалюють сяйво золотих нагород на грудях учасників війни. Один із них – Борис Іванович Костяник.

– Я залізничник, – розповідає ветеран, – а війну пройшов од Дніпра до Праги, через всю Європу. Там зустрів Перемогу. А звідти – на схід, на війну з Японією, яка закінчилася 2 вересня 1945 року її капітуляцією. Ми з бойовими побратимами дійшли до Порт­Артура. І там, на Тихому океані, свій завершили похід…

Запитую, які з нагород йому найдорожчі.

– Оце… Можете перевірити – порохом пахне!

Борис Іванович не соромиться сліз і тремтливого голосу, показуючи орден Слави серед численних бойових нагород і додаючи, що приходить сюди, до Вічного вогню, щороку пом’янути своїх друзів­однополчан.

Як добре, що вони з нами. І герої для нас усі – живі й ­полеглі…

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у містах і районах Полтавщини відбулися жалобні заходи.

Print Friendly, PDF & Email [1]