- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перспективи перинатального центру

Враховуючи актуальність питання і важливість об’єкта для населення, головне управління інформаційної та внутрішньої політики ОДА ініціювало проведення прес-турів на будівництво, щоб постійно й оперативно інформувати громадськість про хід реалізації плану зі спорудження медичного закладу. Під час першого прес-туру заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль та начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак провели нараду з представниками робочої групи, на якій обговорили ключові питання, пов’язані з будівництвом центру.

– Нині закінчився етап підготовчої роботи, який передбачав проведення тендерів, проектування, визначення замовника та підрядника. Зараз вся увага зосереджена на виконанні ремонтних робіт. Щодня, у дві зміни, на об’єкті працює більше ста робітників. Це дає вагомі підстави розраховувати на те, що перинатальний центр буде здано в експлуатацію у визначені терміни, – підкреслив Олександр Коваль.

Серед питань першочергового значення він назвав опрацювання єдиного кошторису, який ще остаточно не узгоджено. За попередніми підрахунками, сума, необхідна для відкриття перинатального центру, становить близько 40 мільйонів гривень. Зокрема, фінансування здійснюється за рахунок обласного бюджету, державних інвестицій, спонсорської допомоги. Наприклад, Благодійний фонд Віктора Пінчука надав понад 5 мільйонів гривень для закупівлі спеціального медичного обладнання.

У ході прес-туру Віктор Лисак провів оглядову екскурсію для журналістів відділеннями майбутнього перинатального центру, де нині йдуть опоряджувальні роботи.

Print Friendly, PDF & Email [1]