- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Напередодні жнив

 

Олександр Удовіченко подякував підрозділам МНС і бригадам ПАТ “Полтаваобленерго” за оперативність при ліквідації наслідків стихії. Голова ОДА поставив вимогу щодо негайного оформлення документації для надання населенню фінансової допомоги з тим, щоб якнайшвидше перерахувати кошти з резервного фонду в потерпілі райони, а це – 1 мільйон

390 тисяч гривень. Під майбутню оплату вже поставляють шифер торговельники, підприємства сусідньої Харківської області. Матеріали щодо збитків агроформувань направлено до профільного міністерства.

Про стан готовності агроформувань до збирання ранніх зернових культур доповідав виконуючий обов’язки начальника головного управління агропромислового розвитку Микола Сущий. Особливістю цьогорічних жнив будуть ранні строки збирання, низькорослі та зріджені посіви, тому основним методом збирання стане пряме комбайнування. Нині підготовлено 95 відсотків зернозбиральної техніки. Господарства забезпечені пально-мастильними матеріалами. За прогнозом, врожай ранніх зернових становитиме близько 960 тис. тонн, що менше минулорічного показника на 495 тисяч тонн. Недобір ранніх зернових та зернобобових культур буде компенсовано за рахунок кукурудзи. Втім, жнива в області вже розпочалися. В агроформуванні “Радянський”, що в Кобеляцькому районі, збирають пшеницю, середня врожайність складає близько 30 центнерів з гектара.

На нараді також було розглянуто ряд інших актуальних питань життєдіяльності області.

Print Friendly, PDF & Email [1]