- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Поради на всі випадки

 Сік часнику непогано склеює скло і пластмасу. З його допомогою можна закріпити, наприклад, скло наручного годинника або приклеїти скляну смужку­ручку до розсувних стекол книжкової шафи – потрібно лише намастити склеювані частини розрізаною часничиною. Місце склеювання залишається прозорим.

 Шматочок гумки з кількома надрізами, закріплений у старому пензлі, стає прекрасним плакатним пером.

 Доданий у будівельний гіпс оцет уповільнює затвердіння, сіль – пришвидшує.

 Підновити виріб із деревини можна, протерши його поверхню ганчіркою або ваткою, змоченою у відварі лушпиння цибулі.

 Щоб після ремонту швидше зник запах фарби, розставте по квартирі кілька тарілок, наповнених сорбентом – активованим вугіллям або навіть сіллю. Сіль потім, звичайно, доведеться викинути.

 Іноді рухоме скло в серванті або книжковій шафі погано переміщається в дерев'яному пазу. Для усунення цього недоліку потрібно нижню кромку рухомого скла злегка змастити вазеліном.

 Позбутися деренькотіння стекол у серванті дуже просто. Потрібно на їхні верхні кромки наклеїти кілька шматочків лейкопластиру.

 Усунути протікання крана, що перемикає воду на душ або на ванну, можна, викрутивши конус крана та покривши його тонким шаром воску чи мила.

 Якщо дерева або близькі споруди перешкоджають потраплянню світла у вікна вашої квартири, можна поліпшити ситуацію за допомогою довгих дзеркал, закріплених на підвіконні. Дзеркала встановлюють так, щоб відбите з неба світло падало на стелю. Цей прийом дозволить вмикати електричне світло в квартирі на 1–2 години пізніше.

 Вирізати виріб потрібної форми з поролону набагато простіше, якщо попередньо його намочити.

Polsovet.com

Print Friendly, PDF & Email [1]