- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Олександр Ляшенко: «Чужих дітей не буває»

Проте на цьому все й закінчується. Адже дорослі вважають, що свою місію виконали. А що буде з тією дитиною вже завтра, мало кого бентежить. Бо їхнє головне завдання – не добробут дітей, а те, що про таких “добродіїв” напишуть у пресі. Мовляв, які молодці – не забувають про підростаюче покоління. Звичайно, можна багато говорити з різних трибун різної висоти, давати гучні обіцянки, а потім, зійшовши з тієї трибуни, благополучно про все забути до наступного виступу і все сказане так і залишити лише порожніми обіцянками. А можна й інакше. Не говорити, а діяти. Без пафосних промов і гучних обіцянок. Саме так, не словами, а конкретними справами, вже тривалий час допомагає діткам, та й не тільки їм, депутат обласної ради Олександр Ляшенко. З цією метою він навіть заснував Благодійний фонд “Духовне відродження Батьківщини”.

Безкорисливо допомагати тим, хто опинився в скруті, – саме за цим принципом діють у фонді. Починаючи з 2010 року, саме тоді засновано БФ “Духовне відродження Батьківщини”, його допомогу відчули не лише в Полтаві, а й у районах. У вихованців дитячого садочка села Сахнівщина Машівського району з’явилися новенькі іграшки, спортивний інвентар, крім того, відновлено огорожу дошкільного закладу і проведено реставрацію стадіону. А у Машівській районній бібліотеці тепер черга за книжками, адже фонд виділив кошти на придбання літератури та меблів. Так само з новими меблями й учні Кошманівської загальноосвітньої школи цього ж району. Вихованці Ковалівської та Микільської шкіл-інтернатів Полтавського району також не залишилися без уваги Олександра Ляшенка та його фонду – вони отримали іграшки і спортінвентар.  А ще Благодійний фонд “Духовне відродження Батьківщини” ініціював Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка імені Саші Путрі, на який свої роботи подали майже 4 тисячі юних художників із усіх куточків України.

Вихованці Полтавської загальноосвітньої школи-інтернату №2 І–ІІІ ступенів ім. Н.К.Крупської завдяки підтримці фонду побували на “Святі танцю”, яке відбулося у Полтавському міському будинку культури, а колектив художньої самодіяльності Селещинського СБК Машівського району – тріо “Дівчата” – зміг поїхати на Міжнародний пісенний конкурс “Пісенне джерело” в місто Сторожинець Чернівецької області. Й це лише дещиця тої роботи, яку фонд на чолі з Олександром Ляшенком проводить постійно, незважаючи на свята чи вихідні, не афішуючи кожен крок прес-конференціями, а радіючи щирим усмішкам радісних дітлахів і вдячності їхніх наставників і педагогів. Тож поки одні лише красиво говорять, інші працюють на благо людей. А на запитання про подальші плани Олександр Ляшенко відповів: “Будемо працювати далі, будемо розвиватися і шукати нових можливостей, адже діти – це наше майбутнє, майбутнє нашої Батьківщини, тож чужих дітей не буває”.

Print Friendly, PDF & Email [1]