- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перед телекамерою та за кадром…

Зауважте, йдеться не про фахові доробки – у колективі цілком слушно відзначають, що оцінювати їхню журналістську роботу перед мікрофоном та операторську – за камерою глядач має можливість щоденно, адже студія "Місто" працює в ефірі 9 годин на добу й пропонує до уваги передачі на різний смак, головною з-поміж яких залишаються "Новини", високим є рейтинг також низки авторських програм – "Це моя історія. Полтава", "Будьте здорові", "Несвітські хроніки", "Дорослі секрети" та інших. Отож з нагоди дня народження студії телевізійники вирішили розповісти про натхнення, яке приходить до них поза кадром і когось надихає на вишивання, когость – створювати прикраси з бісеру, малювати, плести… Власне, давно ж відомо, що талановиті люди талановиті в усьому.

– Такі виставки вже стають нашою доброю традицією, – говорить генеральний директор ТОВ "Студія "Місто" Ігор Кужик. –  Можна пожартувати, що представлені роботи свідчать про те, що вільного часу нашим працівникам не бракує, втім насправді висновок набагато приємніший: у нас працюють обдаровані люди з настільки потужним прагненням до творчості, що лише основної роботи для самореалізації їм не достатньо. Я впевнений, що такий колектив може бути тільки успішним.

"Майстернею" творчих експериментів самого Ігоря Кужика у неробочий час є, за його зізнанням, кухня. Втім довести свій кулінарний талант він пообіцяв уже під час наступної виставки. Тим часом журналістка Крістіна Криженко охоче ділилася з колегами досвідом вишивання картин. Рукодільниця працює не тільки з нитками, а й із бісером. Зізнається: щоб викроїти за нескінченними зйомками час на улюблене захоплення, доводиться засиджуватися за ним і до двох годин ночі. А ще – не боїться змінювати на свій розсуд ні схему вишивки, ні кольорову гаму, це вже журналістська професія привчила шукати нових підходів, несподіваних рішень…

– Для мене вишивка – ні з чим незрівнянний релакс, – говорить вона, – можливість перевести дихання посеред шаленого темпоритму телевізійних буднів.

Головний редактор студії Діана Литвиненко прикрашає розписом милі дрібнички на зразок різноманітних скриньок. Кілька копітких вечорів – і звичайна річ перетворюється на ексклюзив. Журналістка Юлія Іващенко почала працювати у творчому колективі недавно, втім головне вже зрозуміла: слова, речення, інтонації для телесюжету потрібно підбирати не менш ретельно, зі смаком та фантазією, ніж бісер у її улюбленій техніці плетіння, адже майстерно виконаний журналістський твір має передусім хвилювати людей.

Print Friendly, PDF & Email [1]