- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Профілактика фінансових порушень

 

– На сьогоднішній день реорганізація Контрольно-ревізійної служби у Держфінінспекцію вже практично завершена. Незважаючи на те, що відбулося скорочення особового складу служби, зокрема ревізорів, поставлені керівництвом держави перед нами завдання, зокрема підтримання належного рівня дисципліни у сфері використання бюджетних коштів, виконуються в повному обсязі. Для цього довелося змінити підхід до нашої роботи. Перш за все ми значно скоротили кількість перевірок та об’єктів ревізій. Це робиться для того, щоб зменшити контролюючий тиск на підприємства і дати змогу їм вільніше розвиватися.

Серед головних завдань Держфінінспекції – профілактика втрат бюджетних коштів. Так, за результатами проведення операційного аудиту протягом 4 місяців поточного року вдалося попередити фінансові порушення на суму майже 70 млн грн. Загалом же зі 164 підприємств, установ та організацій, на яких протягом поточного року Держфінінспекцією здійснювалися перевірки, на 152 були виявлені фінансові порушення, що призвели до втрат фінансово-матеріальних ресурсів на загальну суму 19,6 млн грн.

Михайло Кривошей також розповів про поглиблення реформ у галузі, спрямованих на підвищення ефективності роботи Держфінінспекції.

Print Friendly, PDF & Email [1]