- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Вагонобудівники – метробудівцям

Це вже третя подібна нарада, яка відбулася останнім часом. Вочевидь, проблеми, пов’язані з випуском і експлуатацією ескалаторів, стають усе більш нагальними. Саме про це і йшлося у виступах учасників зібрання. Попит на ескалатори щороку зростає, у той час як потужностей із їх випуску недостатньо в усьому світі. Майже 300 ескалаторів у країнах СНД потребують негайної заміни, у кількох столицях східноєвропейських країн також потребують таких нових механізмів. Тож Крюківський вагонобудівний завод, освоївши виробництво ескалаторів, має реальні перспективи стати одним із потужних постачальників цієї техніки.

У виставковому залі комплексу КВБЗ до приїзду гостей було встановлено спеціальну конструкцію для наочної демонстрації найновішого зразка тунельного ескалатора ЕТК-330. Про особливості та переваги нового покоління крюківських ескалаторів учасникам наради розповів головний конструктор підприємства Андрій Гетьман. Він наголосив, що під час розробки підйомної машини були враховані всі вимоги метрополітенів щодо пожежної безпеки, економії електроенергії, зручності в експлуатації й ремонті, надійності та міцності. Запропонована система діагностики надійно оберігатиме пасажирів від усіляких негараздів і навіть помилок персоналу. А сучасне енергозберігаюче обладнання дозволить зекономити близько 30% електроенергії.

Також учасники наради познайомилися з іншими видами продукції, які виробляють на ПАТ “КВБЗ”, зокрема – пасажирського вагонобудування. Усе побачене не тільки викликало захват, а й додало впевненості, що Крюківський вагонобудівний завод насправді є надійним, обов’язковим і перспективним партнером.

Варто нагадати, що кілька років тому, починаючи “з нуля” розробку й виробництво ескалаторів (абсолютно нового для заводу виду продукції), голова наглядової ради, президент ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько чітко, на кілька кроків уперед прорахував її перспективність. І завдяки такій ініціативі флагман українського вагонобудування тепер привертає увагу всіх метробудівців. Крюківський вагонобудівний завод уже виготовив для замовників України та Білорусі 27 ескалаторів, 19 з яких успішно працюють у підземках, інші – в багатоповерхових будівлях.

Print Friendly, PDF & Email [1]