- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Олексій Лелюк: “Нам вдалося стабілізувати систему роботи, підвищити її якість і ефективність”

Аналіз результатів фінансово-господарської діяльності державних підприємств і стан виконання плану спеціального фонду Державного бюджету державними організаціями системи Державного резерву за 2011-й та І квартал 2012 року – таким було головне питання порядку денного виїзного засідання колегії Держрезерву України, що відбулося в Полтаві.

– Підсумки роботи Держрезерву України в 2011 році свідчать про те, що нам вдалося стабілізувати систему роботи всієї структури, створити по суті нове агентство, підвищити якість і ефективність виконання покладених на нього функцій. Досягнуто результатів, які значно перевищують показники 2010 року, – підкреслив, відкриваючи роботу колегії голова Державного агентства резерву України Олексій Лелюк. – Водночас існує ряд чинників, які не дозволили в повному обсязі виконати всі завдання уряду, адже проблеми в діяльності Держрезерву накопичувалися десятиліттями. Усунення існуючих проблем буде пріоритетним напрямком роботи Держрезерву України в 2012 році.

Полтавщина завжди була тим регіоном, який робив значний вклад у резерви держави, наголосив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він поінформував про соціально-економічні досягнення і перспективи розвитку області, яка є найбільшим в Україні виробником зернової продукції і забезпечує нею підприємства системи Держрезерву, проаналізував роботу різних галузей народного господарства Полтавщини, зазначивши, що за багатьма рейтингами наша область – у числі лідерів, що певною мірою забезпечується інвестиційно-інноваційною спрямованістю в роботі різних секторів економіки, сільського господарства. Показником успішної роботи є й орієнтир на експорт виробленої продукції. За цим показником Полтавщина – на 4-й позиції в Україні після Донецької, Запорізької і Дніпропетровської областей. Вперше в державі за всю пострадянську історію саме в нашій області розпочав роботу новий кар’єр залізорудної сировини, новий гірничо-збагачувальний комбінат – Єристівський ГЗК. Полтавські аграрії досягли рекордних результатів у рослинництві, наступний крок – розвиток тваринницької галузі й поглиблення переробки сільгосппродукції. Олександр Удовіченко наголосив на готовності регіону до подальшої співпраці з Держрезервом на взаємовигідній основі, адже область має і відповідні потужності, й необхідні обсяги виробництва сільськогосподарської продукції.

– Ми в обласній раді також практикуємо виїзні засідання постійних комісій, адже тоді можна ширше побачити і проблеми, і позитивний досвід, – зазначив голова обласної ради Іван Момот. Він наголосив на головній цінності полтавського краю – працьовитих людях, побажав учасникам колегії Держрезерву успішної роботи та запросив гостей відвідати історичні місця Полтавщини.

За результатами фінансово-господарської діяльності 2011 року прибутково спрацювали 16 підприємств (майже 52%), що належать до сфери управління Держрезерву, зазначив доповідач, начальник управління фінансування та економічного аналізу відомства Володимир Худяков. Було проаналізовано проблеми та шляхи їх розв’язання. Водночас зазначалося, що полтавські підприємства системи Держрезерву ДП “Полтавський КХП” та хлібна база №88 спрацювали досить продуктивно й займають 5-те місце в системі Держрезерву щодо заготівлі та зберігання зерна й 12-те – із переробки.

На колегії Держрезерву також було проаналізовано систему кадрової роботи, хід реалізації антикорупційної політики та здійснення контролю за дотриманням антикорупційного законодавства, розглянуто інші питання.

***

Голова Державного агентства резерву України Олексій Лелюк провів прес-конференцію для регіональних ЗМІ, де поінформував про робочу поїздку на Полтавщину. Зокрема він побував у Машівці, Кобеляках, Козельщині, Чутовому, Карлівці. Народний депутат України кількох скликань наголосив, що в цих регіонах працює професійна команда керівників, яким довіряють люди. За словами Олексія Лелюка, там є високий рівень довіри, як до нього особисто, так і в цілому до команди, яка ставить собі за мету працювати на благо людей. Адже за період депутатства до його приймальні з різними проблемами звернулося понад 30 тисяч мешканців області. Саме тому Олексій Лелюк прийняв рішення балотуватися кандидатом у народні депутати України по Карлівському мажоритарному виборчому округу. Він повідомив, що за рахунок коштів, залучених за програмою Кіотського протоколу, а це 26 мільйонів гривень, у 16 школах і лікарняних закладах зазначеного виборчого округу буде проведено ремонт із заміною вікон і дверей. Олексій Лелюк наголосив на необхідності якнайшвидшої переорієнтації експорту вітчизняних сировинних ресурсів на експорт готової продукції. Адже це сприятиме не лише надходженню додаткових коштів, а й створенню нових робочих місць.

Print Friendly, PDF & Email [1]