- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пам’яті партизанського стратега

Унікальність виставки в тому, що на ній зібрано документи, які зберігаються не тільки в Державному архіві Полтавської області, а й в інших архівних установах країни, – матеріали надали  Центральні державні архіви вищих органів влади та управління, кінофотодокументів, громадських об'єднань України, а також колеги полтавських архівістів із Державного архіву Сумської області.

Заступник директора Державного архіву Полтавської області Тарас Пустовіт розповів, що мета виставки – зробити "документальні" штрихи до постаті Сидора Артемовича Ковпака і як партизанського командира, і як державного діяча – заступника Голови Президії Верховної Ради УРСР, окремо нагадати про події з увічнення його пам'яті.

На експозиційному стенді можна ознайомитись із написаною Сидором Артемовичем у 1942 році біографією, із текстом шифрограми командира партизанського з'єднання до начальника Українського штабу партизанського руху Тимофія Строкача, з нагородним листом щодо відзначення С.А. Ковпака орденом Червоного Прапора. Особливу увагу привертають світлини, на яких оживають хвилюючі моменти партизанських років.

Print Friendly, PDF & Email [1]