- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обрії аграрної галузі

«Через систему кооперації дрібний виробник зможе отримати державну підтримку, донорську допомогу та доступ до кредитних ресурсів. Для цього, окрім вже діючих механізмів державної підтримки, а саме субсидій, дотацій, кредитів, Мінагрополітики спрямує зусилля на розвиток малого та середнього бізнесу в сільському господарстві. Ми будемо підтримувати усіх дрібних і невеликих виробників, навіть тих, хто працює на 20–30 сотках або утримує одну корову», – зазначив керівник відомства.
 Україна запозичуватиме досвід створення кооперативів у США, Канаді, Китаї та країнах ЄС. Зокрема це стосується процесу залучення продукції, що вироблена дрібними сільськими господарствами, в економічний обіг. Адже не секрет, що значна кількість дрібних і середніх господарств має обмежені можливості для первинної обробки та зберігання зібраного врожаю.
«Нам необхідно залучити в активний економічний обіг велику частку продукції, що виробляється селянськими і фермерськими господарствами. Так, в минулому році в господарствах населення було вироблено 80 відсотків молока, 47 відсотків м’яса, 99 відсотків картоплі, а окрім того, у таких господарствах утримується 77 відсотків корів, 56 відсотків свиней і 47 відсотків птиці. Це той резерв, який ми повинні використати», – наголосив Микола Присяжнюк.  
Після презентації та експертного розгляду ініціативи «Рідне село» стратегія буде винесена на всеукраїнське обговорення.
Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]