- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ода до радості” над Полтавою

Полтава нині підтримує дружні зв’язки із німецькими, швецькими та польськими містами-побратимами. Таким чином запозичується зарубіжний досвід та адаптується до наших умов життя, менталітету. 
Гостей свята щиро вітало «Європейське містечко». Кожен охочий мав змогу отримати на пам’ять прапор Франції у вигляді сердечка, навчитися плести браслети з різнокольорових стрічок, взяти участь у майстер-класі зі створення ляльки-мотанки, випробувати власне везіння у лотереї, покуштувати страви кухонь різних європейських народів.
Запальний концерт тривав кілька годин. Організатори дійства – Громадська рада при облдержадміністрації та Полтавський міськвиконком – потурбувалися, щоб День Європи залишився у пам’яті кожного з гостей. Пісні українською, англійською, французькою, азербайджанською мовами, танці різних народів, виступи майстрів мистецтв і аматорів сцени привертали увагу перехожих, зібрали велике коло глядачів навколо сцени.
У рамках Дня Європи в Полтаві було проведено Олімпійський день, який стартував біля пам’ятника нашому земляку, одному із засновників новітнього олімпійського руху О. Д. Бутовському і зібрав багато спортсменів різного віку з усіх куточків області. Олімпійський день поєднав у собі спортивні змагання із легкої атлетики, шахів, шашок, настільного тенісу, волейболу, футболу. 
Завершилося свято на Театральній площі виступом симфонічного оркестру обласного академічного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя під керівництвом народного артиста України Віталія Скакуна. Глядачі гучними оплесками зустрічали улюблений колектив. Адже не мали сумнівів, що він покаже високий європейський рівень гри. І не помилилися!
 Упродовж вечора звучали музика європейських композиторів, арії з опер, вокальні композиції у виконанні відомих співаків із Полтави, Донецька, Сімферополя. Завершувала концерт «Ода до радості» Людвіга ван Бетховена – музичний твір, що став Гімном Європи. 
Анна ВАСЕЦЬКА
Оксана КУЗЬМЕНКО
Аліна МАКОВКА
Студентки-практикантки 
факультету філології та 
журналістики ПНПУ 
ім. В.Г. КОРОЛЕНКА
Print Friendly, PDF & Email [1]