- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Успіх працею здобувається

У шерензі випускників на шкільній лінійці цей юнак нічим особливим не відрізнявся. Він – корінний миргородець. Мати, Ольга Вікторівна, – педагог, працює у дитячому садку. Батько, Віктор Григорович, – інженер теплових мереж. Володя Різніченко з власного досвіду знає: якщо любити справу, якою займаєшся, то досягнеш успіху. У Володі – кілька десятків перемог у різних конкурсах, призові місця майже з усіх предметів шкільної програми. Знає напам’ять багато віршів Шевченкового “Кобзаря”, декламує “Берегиню” Ліни Костенко. Йому подобаються “Пісня про матір” Бориса Олійника, “Чорний ворон” Василя Шкляра. Взірцем літературної майстерності називає “Прапороносців” та “Собор” Олеся Гончара. Твори англійського письменника Герберта Уелса читає в оригіналі. Володя Різніченко має нагороди за участь в олімпіадах із української, російської, англійської, французької мов. Він глибоко цікавиться історією та культурою тих країн, чию мову вивчає. Тепер поповнив колекцію нагород дипломом першого ступеня за перемогу на Всеукраїнській олімпіаді з історії в Івано-Франківську. Талановитого хлопця підтримують адміністрація та педколектив гімназії. Міська рада призначила Володимиру Різніченку стипендію в сто гривень. То вияв уваги влади до обдарованих дітей.

Зараз Володя Різніченко, як і всі випускники, прагне успішно витримати випробування ЗНО. Активіст громадської роботи, член наукового товариства “Інтелектуал” у вільну хвилину любить взяти в руки акордеон чи поганяти м’яча з друзями на спортмайданчику.

Своїми перемогами Володимир завдячує насамперед класному керівнику Олегу Миколайовичу Бузанову, вчителям Тетяні Вікторівні Савостьяновій, Ользі Миколаївні Уйміній, Валентині Григорівні Карабут.

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

 

Print Friendly, PDF & Email [1]