- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На фініші посівної

 

***

На Полтавщині комплекс весняно-польових робіт наближається до завершення. За даними головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 15 травня ярі культури в області посіяно на площі понад 1 мільйон 300 тисяч гектарів. У структурі посівів під ранні ярі зернові й зернобобові культури загалом відведено 196 тис. га, цукрові буряки посіяно на площі майже 66 тис. га, також посіяно близько 7 тис. га гречки й більше 3 тис. га – проса. Нині в сільгосппідприємствах області закінчується сівба соняшнику (99%), що становить 228 тис. га, кукурудзи (93% – це майже 500 тис. га), сої (близько 90% – 150 тис. га). Озимі зернові пересіяно (здебільшого кукурудзою і ячменем) приблизно на 75 тисячах гектарів.

У нинішньому році у переважній більшості районів господарства посіяли овочі й посадили картоплю. Найбільші площі під них відвели в Миргородському та Пирятинському районах, відповідно майже 450 та 400 гектарів. Загалом же в сільгосппідприємствах області під картоплею – понад 65 тис. га, під овочами – більше 22 тис. га.

Оскільки посівна кампанія практично завершується, нині головне завдання – захистити посіви, наголосив заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, адже жарка погода сприяла більш ранній появі шкідників (лугового метелика, довгоносика, клопа-черепашки…) та бур’янів. Йшлося також про необхідність дотримання санітарних норм і своєчасного попередження пасічників при проведенні хімічної обробки плантацій ріпака та інших сільськогосподарських культур.

Ганна ЯЛОВЕГІНА

“Зоря Полтавщини”

 

 

Print Friendly, PDF & Email [1]