- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Далекі й близькі дороги «АвтоКрАЗу»

Наразі на заводі працюють 4,5 тисячі осіб. Поточного року порівняно з минулим ПАТ “АвтоКрАЗ” має намір збільшити випуск автомобілів удвічі – до 2 тисяч 142 штук, а реалізувати – 2 тисячі 350 автомобілів. Про це під час зборів акціонерів підприємства заявив перший заступник генерального директора Ігор Фоменко. Крім того, в планах – виготовлення і реалізація запчастин до автомобілів на суму 70 млн грн.

Нещодавно підприємство відкрило ще одну географічну точку співпраці, вже двічі здійснивши відвантаження автомобільної техніки на адресу замовника з африканської країни Руанда. Замовника привабили висока прохідність машин, простота технічного обслуговування, ремонту та експлуатації, особливо в умовах бездоріжжя та сезону дощів.

Досить плідною є співпраця і з одним із провідних в Азербайджані підприємств – виробників нафтогазового устаткування – ВАТ “Азнафтомаш”. Минулого року на його адресу було відвантажено чотири автомобілі-шасі. Всього ж 2011 року ПАТ “АвтоКрАЗ” поставило до Азербайджану 34 самоскиди, шасі та бортові автомобілі. Нещодавно надійшло ще одне замовлення на 10 чотиривісних автомобілів вантажопідіймальністю до 26 тонн.

У цілому ж експортна складова продажів підприємства значно розширюється. Досить активно цю нішу заповнюють Росія, країни Європи та Африки.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]