- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сила духу, сила волі

Кременчук стає центром Полтавщини зі скелелазіння. Сприяє цьому й щорічне проведення відкритого чемпіонату області за ініціативою Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та Всеукраїнського благодійного фонду “Джерело Дніпра”. Днями на скеледромі СК “Політехнік”, встановленому завдяки підтримці ВБФ “Джерело Дніпра”, такі змагання відбулися вшосте. У них взяли участь майже 90 спортсменів, які представляли клуби Полтави, Гадяча, Кіровограда, Дніпропетровська, Краматорська та Кременчука.
Вітаючи учасників турніру, заслужений тренер України з альпінізму, ректор КрНУ Михайло Загірняк наголосив, що змагання на швидкість – найбільш видовищні й динамічні. Вочевидь, найближчим часом вони стануть олімпійськими. Тільки у Кременчуці щорічно лави юних скелелазів поповнюють понад 100 спортсменів. Завдяки скеледрому, подарованому університету фондом “Джерело Дніпра”, у спортсменів з’явилася можливість проявити себе на повну силу, зазначив Михайло Загірняк. Він також подякував фонду та, зокрема, його почесному президентові, депутатові обласної ради Володимиру Матицину за організаційну допомогу і чудові призи для юних спортсменів – спеціальне обладнання для скелелазів, яке знадобиться на тренуваннях.
Змагання проходили серед юнаків і дівчат у трьох вікових категоріях. Турнір складався із двох програм: на швидкість підйому та складність траси. Було розіграно 12 комплектів нагород (36 медалей), вісім із яких дісталися кременчужанам. Уперше кременчуцькі скелелази 1997–1999 років народження вибороли всі призові місця. Минулого року кременчуцькі спортсмени на подібних змаганнях вибороли лише три бронзові нагороди. Святом сили волі, твердості духу та бойового характеру називає традиційний турнір зі скелелазіння Володимир Матицин, не приховуючи задоволення від того, що до розвитку цієї корисної справи має особисту причетність.
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]