- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

ЗНО – наввипередки з Євро2012

 Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко повідомив, що участь у ЗНО в Полтавській області візьмуть 11608 осіб – це на 1933 учасники більше, ніж минулого року. Абітурієнти виявили бажання скласти 42625 тестів – переважно з української мови та літератури, математики, історії України, біології.

Округи пунктів тестування будуть розташовані в Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Гадячі та Миргороді. Проводитимуть ЗНО вчителі шкіл та викладачі вищих навчальних закладів області (всього 1770 педагогів).

ЗНО, наголосив Олександр Сидоренко, проводиться вп’яте. Українським суспільством така система оцінювання сприйнята з високою довірою – це найвагоміша реформа, здійснена в освіті за останні роки. Вперше цього року буде організовано державну інспекцію процедури ЗНО, а на пунктах тестування застосовуватимуть металошукачі, щоб запобігти всіляким хитрощам абітурієнтів, зокрема щодо користування мобільними телефонами та іншими пристроями. В майбутньому використовуватимуться відеокамери. Тож дуже важливо пам’ятати про це всім учасникам ЗНО, батькам і педагогам, адже в разі порушення цих вимог абітурієнти будуть вилучені з процесу, тож вони втратять цілий рік.

Про підготовку до вступної кампанії-2012 розповів голова ради ректорів ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації Полтавського регіону, ректор ПНТУ імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко. Розпочнеться вона в усіх вишах України 2 липня. Абітурієнти мають подати заяву (в паперовій або електронній формі), документ державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень і додаток до нього, сертифікат ЗНО, копію документа, що посвідчує особу та громадянство, медичну довідку або її копію та 6 кольрових фотокарток 3х4 см. Нова вимога нинішнього року – згода на обробку цих документів згідно із законодавством. 17 липня закінчиться прийом заяв і документів від осіб, які мають пройти творчі конкурси. 22 липня – від осіб, що складатимуть вступні екзамени, і 31 липня – закінчення прийому заяв від тих, хто не складає вступних екзаменів і не проходитиме творчих конкурсів.

Прохідний бал за профільним предметом цього року підвищено зі 125 до 140. Додаткові 20 балів матимуть змогу отримати абітурієнти, які пройшли підготовчі курси при університеті. Враховуватиметься і середній бал атестату. Вступниками можуть стати й особи, котрі одержали сертифікати ЗНО раніше – починаючи з 2008 року.

Всю необхідну інформацію абітурієнти можуть знайти на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти: http://zno-kharkiv.org.ua

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]