- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Новації Полтавської митниці

Про це йшлося на прес-конференції начальника Полтавської митниці Геннадія Романенка.

– Для спрощення митних процедур керівництвом митниці продовжено реалізацію низки заходів, – наголосив Геннадій Романенко, – а саме: впровадження електронного декларування, зменшення часу митного оформлення та митних оглядів, запровадження митного оформлення вантажних митних декларацій однією посадовою особою.

Геннадій Романенко також зазначив, що з початку року Полтавською митницею заведено 92 справи про порушення митних правил на суму понад 16 млн грн, вилучено предмети правопорушення на суму понад 1 млн грн. Нещодавно набув чинності закон, яким декриміналізовано товарну контрабанду. За так званими "контрабандними" статтями складено 7 протоколів про порушення митних правил  на загальну суму понад 13 млн грн, які направлені до суду для розгляду в повному обсязі. З них вже розглянуто 4 справи, на правопорушників накладені штрафи на суму 43 тис. грн.

Головними завданнями колективу Полтавської митниці на нинішній рік визначено суттєве спрощення митних процедур і зменшення їх обсягу, прискорення проходження митного оформлення товарів, чіткі часові рамки проведення митного контролю.

Print Friendly, PDF & Email [1]