- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підбито підсумки, окреслено перспективи

– Сьогодні наша робота спрямована на забезпечення більш чіткого контролю за використанням державних ресурсів. Тож планові перевірки у першу чергу повинні проводитися на тих об’єктах контролю, де існуюють ризики втрати державних коштів.

На зібранні констатувалося, що протягом січня– березня поточного року фінансові порушення були виявлені на 129 об’єктах контролю, тобто у 92 відсотках випадків. Втрат фінансових і матеріальних ресурсів було встановлено на загальну суму 15,9 млн грн. Крім того, внаслідок неправомірних дій окремих керівників, реалізації товарів, робіт і послуг за заниженими цінами, безоплатного надання в оренду природних і матеріальних ресурсів бюджетами всіх рівнів, бюджетними установами та організаціями, підприємствами була втрачена можливість отримати доходи на суму 6,4 млн грн.

Із метою забезпечення максимального рівня відшкодування виявлених порушень до винних у недотриманні фінансово-бюджетної дисципліни застосовано більше ста штрафних санкцій. Протягом січня–березня ц.р. Держфінінспекцією пред’явлено 22 позови до суду щодо відшкодування винними особами збитків, ініційовано перед органами прокуратури та об’єктами контролю пред’явлення 31 цивільного позову. З метою посилення персональної відповідальності за порушення фінансової дисципліни до правоохоронних органів Держфінінспекцією України в Полтавській області було передано низку матеріалів, за результатами ревізій та перевірок порушено 48 кримінальних справ. Завдяки вжитим заходам втрати фінансових і матеріальних ресурсів відшкодовано на суму майже 14 млн грн.

Print Friendly, PDF & Email [1]