- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рецепти від Тимофія Гаєвого

Обсмажити дрібно нарізані цибулю та моркву на олії, посолити, поперчити. Охолодити й додати тертий сир. Шматок свинини з балику відбити, посолити, поперчити, скропити соком лимона, додати риган і залишити на 15–20 хвилин маринуватися. На край відбивної викласти приготований із овочів і сиру фарш, загорнути у вигляді голубця. Укласти на сковороду “швом” донизу й обсмажувати 1,5 – 2 хвилини з кожного боку. Поставити у розігріту духовку на 7 – 8 хвилин. Подавати з соусом.

Соус готуємо так: змішуємо гірчицю, вершки й соєвий соус.

Ролли “Мозаїка”

На 1 порцію: 150 г свинини, 100 г філе курятини, олія для смаження, сіль, перець, душиця. Для гарніру: 200 г картоплі, 30 г зелених оливок. Для соусу: 15 г олії, 10 г часнику, 7 г імбиру, 30 г кулінарних вершків, 35 г вина “Мадера”.

Шматок свинини з балику добре відбити. Те ж саме зробити з курятиною. Посолити, поперчити, додати душицю. На шматок свинини викласти філе курятини, загорнути у вигляді рулету, сколоти зубочистками. Обсмажити на сковороді з обох боків. Запекти до готовності (7 – 8 хвилин) у духовці. При подаванні на стіл нарізати під кутом 45 градусів. Гарнірувати картопляним пюре з оливками. Подати соус “Мадера”.

Для гарніру приготувати звичайне картопляне пюре, до якого додати дрібно нарізані зелені оливки й усе ретельно перемішати.

Щоб приготувати соус, потрібно обсмажити на олії дрібно нарізані часник та імбир, додати вино “Мадера” й упарити його вдвічі, потім додати вершки, посолити.

Print Friendly, PDF & Email [1]