- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Паростки майбутніх лісів

Поряд із лісорозсадником у шкілках вирощують декоративний матеріал: березу, каштан, ясен, дуб, ялину звичайну, ялину блакитну, дуб червоний. Ці дерева прикрасять незабаром вулиці міст і сіл області. Сприятиме цьому акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”.

 Новий ліс садять механізовано. За один день вдається впоратися майже на 3-гектарній площі. У виділенні землі під заліснення лісівникам допомагає місцева влада.

– За період реалізації обласної програми “Ліси Полтавщини до 2015 року” Борівським лісництвом посаджено 160 гектарів нових лісів на землях, переданих до складу лісового фонду Милорадівською, Микілківською і Козлівщинською сільськими радами Котелевського району, – розповідає лісничий Борівського лісництва Віктор Махиня. – У цьому році нам передали 60 гектарів невгідь під заліснення, де саджатимемо такі породи, як дуб, береза, ясен, а поряд із болотами – вербу. Загалом у цьому році створимо 121 гектар лісу, з них 60 гектарів – нові захисні насадження. Це найбільший обсяг садіння по нашому лісництву за останні 15 років.

Загалом на Полтавщині заплановано створити 1900 га лісу, з них 1110 га – на землях запасу сільських рад. Для цього вирощено близько 14 млн штук посадкового матеріалу. В Полтавському лісгоспі буде посаджено 344 га лісу, в тому числі – 200 га нових лісів.

aГоловний лісничий обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Тенянко, робітники Борівського лісництва Наталія Зелінко, Микола Корнаш, Сергій Сипко.

Print Friendly, PDF & Email [1]