- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Родинний конфлікт і “телефонний тероризм”

Аноніми наголошували на тому, що чоловік на власному автомобілі везе із Сімферополя до Полтави вибухівку та арсенал зброї для того, щоб підірвати три 9-поверхових будинки.

Для затримання "екстреміста", який, зі слів інформаторів, мав подолати більше 600 кілометрів на шляху до реалізації злочинного умислу, були залучені кілька сотень фахівців-вибухотехніків, працівників Державтоінспекції, Міністерства надзвичайних ситуацій, оперативних служб міліції та працівників СБУ семи областей України. Лише у Полтавській області до спецоперації залучили близько 200 правоохоронців та 50 автомобілів.

На щастя, загроза виявилася фіктивною, а "зловмисник", на якого вказували два аноніми, – законослухняним мешканцем Полтави, який став жертвою підступного плану колишньої дружини та її співмешканця. Зловмисників затримали за місцем проживання – в одному із сіл Херсонської області.

Як з'ясувалося, 28-річна жінка, у змові із співмешканцем, намагалася в такий спосіб "відібрати" у 33-річного колишнього чоловіка спільну малолітню доньку. Відносно зловмисників порушено кримінальну справу. Окрім того, "телефонним терористам" доведеться компенсувати витрати правоохоронних відомств семи регіонів, які перевищують 100 тисяч гривень. Зокрема правоохоронцям Полтавщини антитерористична операція обійшлася у 64 тисячі гривень.

Print Friendly, PDF & Email [1]