- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Про мужність, подвиги і славу…

Експонати виставки зібрані активістами саме цієї громадської організації з ініціативи її керівника – майора запасу Анатолія Бишенка.

Як зазначають організатори виставки, до початку Великої Вітчизняної війни та після її закінчення в Кременчуцькому аероклубі та в

10-й воєнній авіаційній школі початкового навчання льотчиків навчалися майбутні повітряні аси, а в повоєнні роки – льотчики-космонавти, двічі Герої Радянського Союзу Олексій Леонов, Петро Климук, Володимир Аксенов. Багато пілотів, які отримали путівку в небо в Кременчуцькому аероклубі, проявили мужність і героїзм на фронтах Великої Вітчизняної, нагороджені орденами і медалями. Вісім із них удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу. Про все це розповідають відвідувачам виставки екскурсоводи, використовуючи аудіо- та відеотехніку.

Нещодавно депутати міськради ухвалили рішення щодо відкриття окремого відділу в міському краєзнавчому музеї, який стане початком організації у Кременчуці Музею історії авіації та космонавтики задля висвітлення авіаційної історії наддніпрянського міста, увічнення пам’яті видатних авіаторів.

Print Friendly, PDF & Email [1]