- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Дієвий важіль подолання безробіття

Станом на 1.01.2012 р. – 2,6% проти 3,8% за аналогічний період минулого року. В 2011 році на обліку в службі зайнятості перебувало 95,4 тис. осіб. Водночас роботодавцями області було подано 54,9 тис. вакансій.

З метою подолання диспропорції між попитом і пропозицією робочої сили органами виконавчої влади і місцевого самоврядування створювались тимчасові робочі місця. У 2011 році в громадських роботах взяли участь 28,3 тис. чоловік, що на 17,4% більше, ніж у 2010 році. З них майже кожен п’ятий у подальшому отримав постійне робоче місце.

Основним принципом при організації громадських робіт стало солідарне використання коштів із різних джерел фінансування. У тому числі з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття – 32,1 млн грн (76,1% до загальної суми). За обсягами залучення коштів Фонду на організацію проведення громадських робіт область посіла перше місце в Україні, коштів місцевих бюджетів – третє.

Позитивом у проведенні зазначених робіт стало додаткове наповнення місцевих бюджетів та державних страхових фондів: до місцевих бюджетів надійшло 5,2 млн грн, до Пенсійного фонду України – 10,2 млн грн. Цього року до участі в оплачуваних громадських роботах вже залучено 1,7 тис. осіб.

На нараді було розглянуто ряд інших актуальних питань, для розв’язання яких дано відповідні доручення.

Print Friendly, PDF & Email [1]