- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Розглянуто сесійні питання

Завершальна черга будівництва, поінформував начальник управління капітального будівництва ОДА Сергій Шульга, передбачає зведення діагностичного та палатного (на 350 ліжок) блоків, харчоблоку, споруди знезараження стічних вод, дизельної електростанції та розширення діючої котельні з добудовою. Вартість робіт у цінах 2008 року становить понад 204 млн грн. На проектні роботи і комплексну державну експертизу з обласного бюджету спрямовано 4 млн грн. У минулому році на будівництво третьої черги об’єкта надійшло 24718 тис. грн.

Обговорюючи питання, Віктор Животенко звернув увагу на те, що будівля поліклініки внаслідок порушення технології будівництва дає усадку та тріщини. Фахівцями відпрацьовуються пропозиції щодо зміцнення її фундаменту. На пропозицію Михайла Винограда, комісія рекомендувала управлінню капітального будівництва забезпечити дієвий контроль за якісним будівництвом об’єкта, ефективним використанням бюджетних ресурсів, дотриманням графіку робіт. Ухвалено рекомендувати облдержадміністрації вирішити питання фінансування та проведення робіт із запобігання руйнування будівлі.

Про внесення змін до показників обласного бюджету по галузі “Охорона здоров’я” доповів начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак. За рахунок вільного залишку бюджетних коштів загального фонду на потреби галузі спрямовується 10 млн грн. Їх пропонується використати на реконструкцію другого пускового комплексу діагностичного центру під обласний перинатальний центр, завершення реконструкції приміщень дитячої обласної клінічної лікарні, проведення капремонтів обласних закладів охорони здоров’я тощо. Цей проект рішення депутати підтримали та рекомендували внести його на розгляд десятої сесії обласної ради.

***

Під головуванням Олега Овчаря пройшло засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування, в якому взяли участь заступник голови облради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула. Депутати розглянули підсумки виконання Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області на період до 2011 року. За інформацією начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області Ігоря Піддубного, за 2007–2010 роки на виконання заходів програми було використано 62,8 млн грн. На охорону водних ресурсів спрямовано 23 млн грн (36,76%), земельних – 20,1 млн грн (32,08%), природних – 5,9 млн грн (9,37%), на зберігання та переробку відходів – 8,5 млн грн (13, 58%) тощо.

Комісія підтримала проект аналогічної програми, розрахованої до 2015 року (“Довкілля-2015”). Головними джерелами фінансування визначено державний й місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища та інші джерела. Комісія також погодила з урахуванням зауважень проект Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2012 році на загальну суму 22,9 млн грн.

***

Під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, депутата обласної ради Валерія Пархоменка відбулося спільне засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму і обласної молодіжної ради, на якому розглянуто питання про обласну Програму з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2012–2014 роки. У роботі комісії взяли участь заступник голови облради Володимир Марченко, голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури Іван Гальченко. Обговорюючи проект, Валерій Пархоменко звернув увагу на необхідність включення до Програми заходів щодо організації та проведення конкурсу “Студент року-2012”. Володимир Марченко зазначив доцільність передбачення в Програмі виготовлення та розповсюдження у ЗМІ соціальної реклами з пропаганди здорового способу життя. Знайшла підтримку в зібрання пропозиція про залучення депутатів до роботи конкурсної комісії, яка визначає фінансування заходів молодіжних громадських організацій. Проект пропонованої Програми депутати підтримали.

***

Засідання постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр провів її голова Олександр Залужний. У роботі зібрання взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Борис Галушко, керівники профільних установ.

Розгляд питань порядку денного, які за специфікою мають дозвільний характер стосовно використання надр області, був соціально спрямованим. Здобувачі погоджень мали документально засвідчити достатній матеріальний внесок у розвиток соцкультпобуту тих територій, де ведеться або вестиметься заявлена діяльність. Як приклад для наслідування згадано 119 млн грн податків та 4,4 млн грн цільової допомоги, що торік надійшли до місцевих бюджетів області від газопромислового управління “Полтавагазвидобування” ДК “Укргазвидобування” НАК “Нафтогаз України”, яке очолює член постійної комісії, депутат Олександр Ляшенко.

Із врахуванням зауважень і пропозицій, висловлених депутатами Олександром Залужним, Володимиром Марченком, Борисом Галушком, Ростиславом Гринчаком, Олександром Ляшенком, Левом Жиденком, Олександром Явдощуком та Юрієм Шляховим, з переважної більшості клопотань рекомендовано ухвалити позитивні рішення десятої сесії обласної ради. Подібним чином має завершитися й процес переоформлення гірничого відводу Південній залізниці для розробки Малоперещепинського родовища піску в Новосанжарському районі. Безпосередньо під час засідання вдалося досягти компромісу між Полтавською дирекцією залізничних перевезень та Новосанжарською районною радою.

Print Friendly, PDF & Email [1]