- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Акцент – на розвиток регіонів

Значно поліпшилася ситуація з виробництвом овочів та картоплі, хороша кормова база дає добрі надії на подальший розвиток тваринницької галузі. Нині на Полтавщині заплановано впровадження 25 інвестиційних програм, які працюватимуть у тваринництві в поточному році. Серед основних завдань – нарощення продуктивності як у рослинництві, так і в тваринництві. Область, за словами Володимира Замикули, також має резерви з виробництва овочів і картоплі, розвитку рибної галузі, бджільництва. А унікальні природні та історико-краєзнавчі особливості Полтавщини мають сприяти розвитку зеленого туризму.

Особливий наголос було зроблено на відпрацюванні Програми розвитку сільських територій на поточний рік. Адже в рамках реалізації минулорічної програми в області було освоєно 133 мільйони гривень, які використано на ремонт і реконструкцію сільських шкіл і дитсадків, закладів освіти, торгівлі й охорони здоров’я, спортивних майданчиків. Значна увага має приділятися й створенню на селі нових робочих місць. 

Йшлося на прес-конференції й про заготівлю молока та ціни на нього у зв’язку з припиненням виробництва сирів ПАТ “Пирятинський сирзавод” і ТОВ “Гадячсир”. Як зазначив заступник голови ОДА, на складах цих підприємств нині є близько 4 тисяч тонн сирів. Однак вони не зменшили заготівлю молокосировини, збільшивши виробництво сухого молока, масла та інших продуктів. Стосовно заготівельних цін, то нині молоко у населення купують по 2,39 грн/кг, у сільгосппідприємств – по 3,7 грн/кг, що, відповідно, на 10 і 15% дорожче, ніж торік.

Print Friendly, PDF & Email [1]