- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Традиції, перевірені часом

– Усе, що в наших силах, що ми можемо вирішити на місцевому рівні, намагаємося вирішувати, намагаємося підтримати ветеранів, інвалідів, усіх, хто цього потребує, – наголосив Іван Момот, запросивши учасників зібрання до відкритої розмови.

– Ми налагоджуємо конструктивну співпрацю з воїнами-афганцями та ветеранами Великої Вітчизняної війни, – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він поінформував, що Полтавська область за 70-ма показниками соціально-економічного розвитку в 2011 році зайняла 5-те місце в державі. Про це, зокрема, йшлося під час засідання Ради регіонів. Область має хороший потенціал на майбутнє. У поточному році значно зростуть видатки з обласного бюджету на соціальний захист афганців і ветеранів Великої Вітчизняної війни, їхнє оздоровлення, на ремонт (передбачено 1,2 мільйона гривень, що майже втричі більше, ніж торік) і будівництво житла (передбачено придбати 7 квартир). Із 45 пільгових автомобілів, які має отримати область у цьому році, – 16 планується надати воїнам-афганцям. Олександр Удовіченко також вручив представникам ветеранських організацій почесні відзнаки, а полтавцю, інваліду-чорнобильцю Володимиру Геращуку та інваліду Великої Вітчизняної війни Сапарніязу Ісакову з Кобеляк були вручені ключі від автомобілів.

Учасники зібрання порушували питання працевлаштування інвалідів-афганців, забезпечення санаторно-курортними путівками, збільшення рівня пенсійного забезпечення тощо. Олександр Удовіченко пообіцяв сприяння влади у вирішенні їхніх проблем.

***

Урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни продовжилися у навчальному вузлі зв’язку військової частини А3990. Тут відбулося вручення дипломів лауреатів обласної премії імені С.А. Ковпака, заснованої Полтавською обласною радою у 2010 році з метою сприяння військово-патріотичному вихованню молоді. У церемонії нагородження лауреатів   обласної премії імені С.А. Ковпака взяв участь голова обласної ради Іван Момот.

Лауреатами у номінації “Урок мужності” за пошукову роботу, увічнення пам’яті воїнів Південно-Західного фронту, практичне втілення ідей військово-патріотичного виховання молоді стали Євген Бутенко, завідуючий Очеретуватським народним краєзнавчим музеєм Семенівського району, та Юрій Парамонов,

контр-адмірал, начальник управління СБУ в місті Києві.

У номінації “Мистецький арсенал” – Володимир Дряпак, завідувач редакції ОДТРК “Лтава”, – за створення циклу телевізійних передач, програм, фільмів на військово-патріотичну тематику. В номінації “Військова звитяга” – Олег Фещенко, голова громадської організації “Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів “Бойове братство”, полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані, – за активну військово-патріотичну роботу з молоддю. У номінації “Солдат року” – Мухамед Таїр огли Хайбердієв, солдат, водій-електрик телеграфного взводу телеграфно-телефонного центру навчального вузла зв’язку в/ч А3990, – за зразкове несення військової строкової служби. У номінації “Власним прикладом” – директор ТОВ “Агрофірма “Маяк” Котелевського району Вячеслав Прийма, – за благодійну допомогу ветеранам війни та праці. За вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді отримала відзнаку директор Кременчуцької гімназії №5 Ілона Бобер.

Учасникам урочистостей аматори сцени та мистецькі колективи подарували святковий концерт.

Print Friendly, PDF & Email [1]