- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Подвиг, пам’ять, вдячність…

Голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Валерій Корчуков зазначив, що на Полтавщині проживають близько 6 тисяч воїнів-інтернаціоналістів. Їхній багатий життєвий досвід має стати консолідуючим чинником у суспільстві.

Іван Момот, Віктор Животенко, Олександр Мамай наголосили, що між воїнами-інтернаціоналістами й органами влади налагоджено конструктивну співпрацю, чому сприяє відповідний меморандум. Промовці підкреслили, що пріоритетом діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування є соціальний захист воїнів-інтернаціоналістів. Представникам ветеранських організацій було вручено почесні відзнаки. Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятника, вшанували пам’ять загиблих, тих, хто відійшов за межу Вічності у мирний час, хвилиною мовчання.

***

У Полтавському міському будинку культури пройшла зустріч із воїнами-інтернаціоналістами. Представникам ветеранських організацій було вручено сертифікати на квартири, автомобілі, інші цінні подарунки. Дев’ять матерів і доньок загиблих у “гарячих точках” воїнів матимуть змогу одержати грошову винагороду в розмірі 3 тисячі гривень. Полтавська міська Спілка ветеранів війни в Афганістані від міської влади отримала сертифікат на 450 тисяч гривень.

***

Урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулися в містах і районах області.

Print Friendly, PDF & Email [1]